Οικονομία

Φωτιές στην Ελλάδα: Στις 17:00 η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων

Φωτιές στην Ελλάδα: Στις 17:00 η ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των πυρόπληκτων
Φωτιές στην Ελλάδα: Σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου και ώρα 17:00 θα εξειδικευθούν τα μέτρα στήριξης που αφορούν τους πληγέντες και τις πυρόπληκτες περιοχές.

Σήμερα Τρίτη 10 Αυγούστου και ώρα 17:00 θα εξειδικευθούν τα μέτρα στήριξης που αφορούν τους πληγέντες και τις πυρόπληκτες περιοχές.

Οι υπουργοί Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Χρήστος Σταικούρας και Κώστας Σκρέκας και ο γγ Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, θα ανακοινώσουν, στις 17:00, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα μέτρα στήριξης των πυροπλήκτων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

Την Πέμπτη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού

Την Πέμπτη 12 Αυγούστου, στις 12:00, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Μητσοτάκης: Ζητώ συγγνώμη για τις όποιες αδυναμίες

Με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό, ο πρωθυπουργός ζήτησε συγνώμη για τις όποιες ευθύνες ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα ότι θα αποδοθούν ευθύνες όταν έρθει η ώρα. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός δήλωσε: Οι τελευταίες ημέρες ήταν από τις πιο δύσκολες για την πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες. Δώσαμε, και ακόμη δίνουμε, τη μάχη με όλες μας τις δυνάμεις. Αλλά αντιμετωπίζουμε μία φυσική καταστροφή πρωτόγνωρων διαστάσεων: σε λίγες μέρες ξέσπασαν 586 πυρκαγιές σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας. Mε φωτιές οι οποίες, λόγω του πρωτοφανούς καύσωνα αλλά και της πολύμηνης ξηρασίας, σβήνουν πια πολύ δύσκολα.

Πολλές χώρες μας συνδράμουν ήδη με μέσα και προσωπικό. Τις ευχαριστώ για την αλληλεγγύη τους. Κυρίως, όμως, ευγνωμονώ όλες και όλους που δίνουν τον αγώνα στο πεδίο. Παλεύουν με ένα φυσικό φαινόμενο που, συχνά, ξεπερνά τις δυνάμεις τους. Και όμως, δεν το βάζουν κάτω. Στα μαυρισμένα τους πρόσωπα βλέπουμε την Ελλάδα που αντιστέκεται και επιμένει. Ενώ το κύμα συμπαράστασης και αλληλοβοήθειας που απλώνεται σε όλη την επικράτεια δηλώνει την απόφαση αυτού του λαού να ξαναχτίσει γρήγορα ό,τι γκρεμίστηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments