Ελλάδα

Φωτιά Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη στο πύρινο μέτωπο – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις

Φωτιά Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη στο πύρινο μέτωπο – Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις
Φωτιά Εύβοια: Μαίνεται για μία ακόμη ημέρα το πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Εύβοιας. Σκληρή μάχη για να νικήσουν την φωτιά δίνουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ενεργό παραμένει για άλλη μία ημέρα το μέτωπο της πυρκαγιάς στην περιοχή της Εύβοιας. Συνεχείς οι αναζωπυρώσεις από την φωτιά στην Εύβοια. Την ίδια στιγμή, σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνεται και στην περιοχή της Γορτυνίας. Σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, αυτοκίνητο περνά κυριολεκτικά μέσα από την φωτιά.

Φωτιά Εύβοια: Συνεχίζεται η μάχη

Σύμφωνα με εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, η εικόνα το βράδυ ήταν σχεδόν ίδια με την εικόνα το απόγευμα της Τρίτης. Μάλιστα, όπως δήλωσε, υπήρχαν αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία όπως στο Αγριοβότανο και τον Άγιο Νικόλαο. Φωτιά Εύβοια

Για πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις, και λιγότερους καπνούς σε ορισμένες περιοχές και μικρότερα μέτωπα της φωτιάς κάνει λόγο το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Όπως αναφέρει είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς και να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα.

Φωτιά Εύβοια: Μάχη σε απόκρημνες πλαγιές

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τους εθελοντές, αλλά και τη διεθνή βοήθεια μαζί με τα εναέρια μέσα καταβάλλουν πρoσπάθειες να ελέγξουν τις αναζωπυρώσεις και να προλάβουν την επέκταση των μετώπων.

Όπως ανέφερε το eviathema, χθες σε απόκρημνες πλαγιές τα εναέρια μέσα και τα πεζοπόρα τμήματα έδωσαν πραγματική μάχη για να σβήσουν τις φλόγες και να περιορίσουν τον κίνδυνο, που προκλήθηκε μετά από την αναζωπύρωση στη Σήμια καθώς δημιουργήθηκε ένα νέο μέτωπο που κινήθηκε βόρεια προς το «Τελέθριο».

Ταυτόχρονα, οι φλόγες που ξεκίνησαν κοντά στο χωριό Αγριοβότανο μετά από αναζωπύρωση σταμάτησαν στη θάλασσα. Στο Ψαροπούλι και στα Βασιλικά οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, όπως και στα Ελληνικά, όπου παρατηρούνταν μέσα σε χαράδρα που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά τμήματα. Φωτιά Εύβοια

Οι αναζωπυρώσεις δεν έχουν τέλος

Οι πυροσβέστες και όσοι μετείχαν στην κατάσβεση, έκοψαν την πορεία της φωτιάς προς το Καστρί, τις Γούβες και στην παραλιακή ζώνη Παλαιόκαστρο και Βουλίκι. Στο Ασμήνιo, μετά την απειλή χθες το μεσημέρι, το μέτωπο έχει περιοριστεί. Οι αναζωπυρώσεις συνεχίζουν και χρειάζονται παρεμβάσεις στην περιοχή όπου βρίσκεται το μοναστήρι της Παναγίας Ντινιούς. Φωτιά Εύβοια

Στις Καματριάδες, μπορεί οι ζώνες πυροπροστασίας που δημιουργήθηκαν με τα βαριά χωματουργικά μηχανήματα να έδωσαν λύσεις, όμως ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί. Πυροσβέστες και εθελοντές είναι σε επιφυλακή για τις αναζωπυρώσεις. Στην ίδια περιοχή, το μέτωπο που κατευθυνόταν προς το Τελέθριο, συνεχίζει να αποτελεί απειλή παρά τις ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επεμβάσεις από πεζοπόρα τμήματα, μέσα σε απόκρημνους βράχους.

«Η στιγμή είναι κρίσιμη, πρέπει να μείνουν όλες οι δυνάμεις ενεργές»

Επιπλέον, αναζωπυρώσεις σημειώνονταν χθες και ανάμεσα σε Γαλατσώνα και Αβγαριά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν «στρατοπεδεύσει» στο σημείο για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο. «Η στιγμή είναι κρίσιμη και πρέπει να μείνουν όλες οι δυνάμεις ενεργές, ώστε να μην ξεφύγει πάλι η πυρκαγιά. Πρέπει να δώσουμε τέλος σε αυτόν τον πύρινο όλεθρο, που καταστρέφει τον τόπο και τις ψυχές μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.

«Βλέπουμε τα μέτωπα να περιορίζονται, παραμένοντας όμως επικίνδυνα. Όσο μας συγκινεί η ενεργοποίηση των κατοίκων και των εθελοντών που πέφτουν στη μάχη με τις φλόγες, τόσο μας μαυρίζουν οι καταστάσεις που οδήγησαν σε αυτό το σημείο», συνέχισε.

Σημειώνεται επίσης, ότι η Περιφέρεια Στερεάς έχει διαθέσει υδροφόρες και 61 χωματουργικά μηχανήματα που παραμένουν στην περιοχή.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε, πέραν των μέτρων για τους πυρόπληκτους, και τη σύσταση ειδικής επιτροπής ανασυγκρότησης για τη Βόρεια Εύβοια, υπό τον Σταύρο Μπένο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments