Ελλάδα

Φωτιά στη Γορτυνία: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση – Ενισχύθηκαν οι άνεμοι

Φωτιά στη Γορτυνία: Νέα μεγάλη αναζωπύρωση – Ενισχύθηκαν οι άνεμοι
Φωτιά στη Γορτυνία: Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε μεταξύ του χωριού Λιβαδάκι και τον ποταμό Λάδωνα.

Συνεχίζονται η μάχη με τη φωτιά στη Γορτυνία, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες ώστε η φωτιά να μην περάσει στο όρος Μαίναλο. Την ίδια ώρα συγκινητική είναι και η βοήθεια που έχει λάβει η χώρα μας από το εξωτερικό, με τους κατοίκους να δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους προς αυτούς.

Φωτιά στη Γορτυνία: Νέα αναζωπύρωση

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι κοντά στο χωριό Λιβαδάκι και τον ποταμό Λάδωνα. Στο σημείο επιχειρούν και εναέρια μέσα, ενώ το ρωσικό Beriev έκανε ρίψη κοντά στην περιοχή Τρανή Λάκκα. Παράλληλα, ελικόπτερα Έρικσον ανεφοδιάστηκαν στον ποταμό της περιοχής, ενώ στο σημείο φαίνεται να επιχειρεί και το μεγαθήριο Ιlyushin που ήρθε χθες από τη Ρωσία.

Όσον αφορά στις χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν συνολικά 578 πυροσβέστες με 181 οχήματα και 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας: 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα από την Τσεχία, 21 πυροσβέστες από το Ηνωμένο Βασίλειο, 139 πυροσβέστες με 38 οχήματα από τη Γαλλία και 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα από τη Γερμανία.

Φωτιά στη Γορτυνία: Τραυματίστηκαν τρεις πυροσβέστες

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Χρήστος Λαμπρόπόυλος, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για τις νέες αναζωπυρώσεις και τόνισε την αγωνία των ανθρώπων της περιοχής να μην περάσει η φωτιά στο ζωτικής σημασίας όρος Μαίναλο. Ο ίδιος εκτίμησε πως το μέτωπο της φωτιάς που πέρασε από την Ηλεία ξεπερνά τα 10.000 χλμ.

 

«Το μέτωπο είναι πάνω από δέκα χιλιόμετρα. Πρόκειται για ένα πυκνό δάσος. Υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια στα όρια του μετώπου και οικισμοί οι οποίοι έχουν εκκενωθεί. Η προσπάθεια γίνεται για να μηδενίσουμε τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και να περιορίσουμε τις καταστροφές των περιουσιών. Εκτιμώ ότι αν και υπάρχουν άνεμοι θα περιοριστεί το μέτωπο» σημείωσε. Φωτιά στη Γορτυνία

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως τρεις πυροσβέστες που επιχειρούσαν στη φωτιά της Αρκαδίας τραυματίστηκαν, οι δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με μικρά εγκαύματα.   Οι πυροσβέστες με τα αναπνευστικά προβλήματα διακομίστηκαν στη Δάφνη Αρκαδίας στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.

Ο πυροσβέστης με τα εγκαύματα μεταφέρθηκε στο Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση. Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments