Διεθνή

Φιλιππίνες: Σεισμός τώρα 7,1 ρίχτερ

Φιλιππίνες: Σεισμός τώρα 7,1 ρίχτερ
Φιλιππίνες: Ισχυρότατος σεισμός στις Φιλιππίνες.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις Φιλιππίνες, 78 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της περιοχής Mati. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ευρωπαϊκού Μεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου, το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 58 χλμ.

Στις Φιλιππίνες ήταν λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα (01:46 τοπική ώρα) και ο περισσότερος κόσμος κοιμόταν. Σύμφωνα με μαρτυρίες, πολλοί πετάχτηκαν έντρομοι από τα κρεβάτια τους ενώ ακόμα, δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχουν ζημιές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τοπικές αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσεις για ενδεχόμενο τσουνάμι. Φιλιππίνες

Σύμφωνα με τη Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ, ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 50 χιλιομέτρων και σε απόσταση μόλις 66 χιλιομέτρων από την Μπομπόν. Οι πρώτοι υπολογισμοί για το μέγεθος του σεισμού έκαναν λόγο για 6,1 Ρίχτερ, ωστόσο σύντομα αναθεωρήθηκαν. Μαρτυρίες που έλαβε το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο δείχνουν ότι ο ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός στον κοντινό δήμο Λούπον, αλλά λιγότερο έντονος στο Κογκόν, το οποίο βρίσκεται περίπου 130 χιλιόμετρα από το επίκεντρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments