Ελλάδα

Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα

Ασπρόπυργος: Μεγάλη φωτιά τα ξημερώματα
Ασπρόπυργος: Οριοθετήθηκε από την Πυροσβεστική, με τις δυνάμεις ενισχύονται κατά τη διάρκεια της νύχτας. Πρόβλημα με την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Νύχτα αγωνίας πέρασαν οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής από φωτιά, καθώς ο Ασπρόπυργος έγινε χώρος ενός αρκετά μεγάλου πύρινου μετώπου. Η φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα από κεραυνό. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σημείο, κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά.

Ασπρόπυργος: Οριοθέτησε την πυρκαγιά η Πυροσβεστική

Το πύρινο μέτωπο παρουσίασε καλύτερη εικόνα στις 04:30 τα ξημερώματα της Πέμπτης με τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να συνεχίζονται προκειμένου να την θέσουν υπό έλεγχο. Στο σημείο επιχειρούν 64 πυροσβέστες με 27 οχήματα.

Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στην έξοδο 4 της Αττικής οδού και είχε χωριστεί σε δύο μέτωπα. Το ένα μέτωπο κινούνταν προς την Αττική Οδό και το δεύτερο προς το γήπεδο του Θρασύβουλου. 

Ασπρόπυργος

Η αστυνομία διέκοψε αρχικά κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας – στην έξοδο προς Μαγούλα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, στην περιφερειακή Αιγάλεω στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Μετά από κάποια ώρα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αττική Οδό, οπού νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς είχε κλείσει (έξοδος προς Μαγούλα στο ρεύμα προς αεροδρόμιο, στην περιφερειακή Αιγάλεω στο ρεύμα προς Ελευσίνα και στην έξοδο 4, Ρουπάκι). Το μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή εντοπίζεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση καθώς ο καπνός σε αρκετές περιοχές της Αττικής είναι έντονος.

Στη συνέχεια αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Φυλής (από τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς Φυλή) και στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ από το ύψος του καταστήματος ΛΑΓΙΟΣ. Ωστόσο, διακόπηκε στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Αττικής Οδού, στο ρεύμα προς Φυλή (μετακίνηση του σημείου Αγίας Σοφίας από Λεωφόρο ΝΑΤΟ στο ρεύμα προς Φυλή).

Η επέμβαση των πυροσβεστών στις πυρκαγιές

  • Σε κάθε πυρκαγιά φτάνοντας τα πυροσβεστικά οχήματα λειτουργούν σαν ομάδα, πάντα όμως την επιχείρηση την συντονίζει κάποιος ανώτερος.
  • Οι πυροσβέστες στις αστικές πυρκαγιές φορώντας τις κατάλληλες στολές (μάσκες οξυγόνου, κράνος, τσεκούρι, σχοινί, φακός και ασύρματος), προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που κινδυνεύουν και μετά σβήνουν τη φωτιά.
  • Στις δασικές πυρκαγιές, οι πυροσβέστες συνεργάζονται πολύ με τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα, πάντα όμως με ασφάλεια για τη ζωή τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments