Ελλάδα

Φωτιά στην Αρκαδία: Νέα αναζωπύρωση κοντά στο Νεοχώρι

Φωτιά στην Αρκαδία: Νέα αναζωπύρωση κοντά στο Νεοχώρι
Φωτιά στην Αρκαδία: Τρία καναντέρ επιχειρούν στο σημείο ενώ ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι αρκετά δυνατοί. Μάχη δίνουν οι πυροσβέστες.

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στη φωτιά στην Αρκαδία, αυτή τη φορά στο Νεοχώρι. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης συναγερμός σήμανε και πάλι αυτή τη φορά λίγο έξω από το Νεοχώρι. Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής και τρία καναντέρ.

Φωτιά στην Αρκαδία: Οι άνεμοι που πνέουν είναι αρκετά δυνατοί

Σύμφωνα με την τηλεόραση του Alpha πρόκειται για το μέτωπο που συνεχίζει να καίει στην περιοχή κοντά στην Αετορράχη και την Όχθια, ωστόσο πλέον κατευθύνεται προς το Νεοχώρι, ενώ από τις φλόγες απειλούνται τα πρώτα σπίτια του χωριού.

Σημειώνεται πως το μέτωπο εκτείνεται από Νεοχώρι προς Χρυσοχώρι, ενώ οι άνεμοι που πνέουν είναι αρκετά δυνατοί. Οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη ώστε να περιοριστεί άμεσα η φωτιά.

Σύμφωνα με τον  διοικητή πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχο Θανάση Κολυβήρα που μίλησε νωρίτερα στον Σκάι ο αέρας είναι αρκετά δυνατός και όπως αναφέρει μέσα στο πουθενά ανάβουν μικροεστίες.

Φωτιά στην Αρκαδία

Φωτιά στην Αρκαδία: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται και επιχειρούν στο σημείο

Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας επιχειρούν 678 πυροσβέστες με 30 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 218 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των δυνάμεων που έχουν διατεθεί μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από το Ηνωμένο Βασίλειο 21 πυροσβέστες, από τη Γαλλία 200 πυροσβέστες με 59 οχήματα, από τη Γερμανία 57 πυροσβέστες με 18 οχήματα και από την Αυστρία 39 πυροσβέστες με 16 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης, για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments