Ελλάδα

Το θηρίο εν δράσει: Το Ilyushin II-76 κάνει ρίψη νερού και οι πυροσβέστες τρέχουν να καλυφθούν

Το θηρίο εν δράσει: Το Ilyushin II-76 κάνει ρίψη νερού και οι πυροσβέστες τρέχουν να καλυφθούν
Το θηρίο εν δράσει: Δέος προκαλούν τα ρωσικά αεροσκάφη στο πέρασμα τους. Το να στέκεται κανείς κάτω από αυτά όταν ρίχνουν νερό, δεν είναι η καλύτερη ιδέα!

Τα ρωσικά εναέρια μέσα κλέβουν την παράσταση τόσο στον αέρα όσο και στην… ξηρά με τις αναμφισβήτητες ικανότητες τους στον αγώνα κατά των πυρκαγιών. Δείτε παρακάτω το θηρίο εν δράσει.

Ύστερα από απευθείας εντολή του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, η χώρα έστειλε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα τα δύο γιγαντιαία Ilyushin που θα συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών στον ελληνικό χώρο.

Το θηρίο εν δράσει: Η ανακοίνωση της πρεσβείας στην Ελλάδα

«Με απόφαση του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, το αίτημα για έκτακτη αποστολή επιπλέον εναέριων μέσων πυρόσβεσης από τη Ρωσία, που μετέφεραν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας στους Ρώσους ομολόγους τους έγινε δεκτό. Η ανταπόκριση θα είναι άμεση» αναφέρει χαρακτηριστικά σε tweet της η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα σταλούν άμεσα δύο αεροσκάφη Ilyushin Il-76 και δύο ελικόπτερα Mi-8. Τα ελικόπτερα θα μεταφέρει στην Ελλάδα ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος Antonov-124.

Τα δύο γιγαντιαία σκάφη θα ξεκινήσουν να επιχειρούν σήμερα και θα δοκιμάσουν να ρίξουν μαζί με το Beriev, σε σχηματισμό, ταυτόχρονα 110 τόνους νερό. Οι όγκοι του νερού θα είναι 12 τόνους το Beriev και από 49 τόνους το κάθε Ilyuoushin.

Οι περιοχές που θα γίνουν οι ρίψεις θα είναι η Ηλεία, η Εύβοια και η Αρκαδία, πιθανότατα μία πρωινή ρίψη και άλλες δύο απογευματινές.

Ένα βίντεο που δείχνει τόσο τις δυνατότητες όσο και τον εντυπωσιακό όγκο νερού που ρίχνει το Ilyuoushin κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, από προηγούμενες επιχειρήσεις του ρωσικού γίγαντα εκτός Ελλάδας, παρόλα αυτά προκαλεί δέος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments