Πολιτική

Μίνι ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί

Μίνι ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί
Μίνι ανασχηματισμός: Ορκίστηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ορκίστηκαν στις 13:00 το μεσημέρι την Παρασκευή οι νέοι υπουργοί της της κυβέρνησης, Ο «μίνι ανασχηματισμός» που ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί, ολοκληρώθηκε στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ορκωμοσία πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου, Επισκόπου Ωρέων, κ. Φιλοθέου.

Μίνι ανασχηματισμός: Ποιες είναι οι αλλαγές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος, αναβαθμίζοντας τους Άκη Σκέρτσο, Χρήστο Τριαντόπουλο και Γιάννη Οικονόμου. Όπως ανακοινώθηκε ο κ. Τριαντόπουλος αναβαθμίζεται σε υφυπουργό στον πρωθυπουργό με αρμοδιότητα θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές. Στόχος της αναβάθμισης του Χρήστου Τριαντόπουλου είναι να λειτουργήσει άμεσα ο διαχειριστικός μηχανισμός για τη στήριξη των κατοίκων και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών. Μίνι ανασχηματισμός

“Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό. Θα δουλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδείξουμε το κυβερνητικό έργο, σε μια περίοδο ιδιαίτερα καθοριστική και κρίσιμη για τη χώρα”, σημείωσε σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. “Είναι δύσκολο το έργο. Είναι μεγάλη τιμή από τον πρωθυπουργό. Έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε όλοι μας, με συντονισμό και εργασία. Πολύ δουλειά και εργασία, τίποτα άλλο”, ανέφερε ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος.

“Η περίσταση είναι δύσκολη. Η χώρα δοκιμάστηκε με τις πυρκαγιές και χρειάζεται να σκύψουμε, να δουλέψουμε να αποκαταστήσουμε πολύ γρήγορα όλες τις καταστροφές που έχουν γίνει μέχρι τώρα”, είπε ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος. “Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Αυτό έχουμε μπροστά μας και αυτό θα πράξουμε” είπε ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος που αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Μίνι ανασχηματισμός

Με αφορμή αυτή την αναβάθμιση ανακοινώθηκε, παράλληλα ότι:

  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Χρήστος-Γεώργιος Σκέρτσος αναλαμβάνει Υπουργός Επικρατείας, με τις ίδιες αρμοδιότητες.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ιωάννης Οικονόμου αναλαμβάνει Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
  • Στη θέση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου παραμένει η κυρία Αριστοτελία Πελώνη.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Στύλιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη θέση του κυρίου Ιωάννη Οικονόμου.
  • Ο έως σήμερα Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Θεόδωρος Λιβάνιος αναλαμβάνει Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη θέση του κυρίου Γεώργιου Στύλιου.

Μίνι ανασχηματισμός: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο Ιωάννης Οικονόμου γεννήθηκε στη Λαμία το 1973. Είναι γεωπόνος και δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Μίνι ανασχηματισμός

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς. Στον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου του 2021, είχε οριστεί υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Μίνι ανασχηματισμός: Το προφίλ του νέου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Γεννήθηκε το 1971 στην Άρτα. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Είναι μέλος ΔΕΠ στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Εργάσθηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών καθώς και σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα. Διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Εφαρμογών και Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Είναι διδάκτορας (PhD) Πληροφορικής του Τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (Η/Υ) & Πληροφορικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Sc) στα πληροφοριακά συστήματα από το City University Λονδίνου και πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments