Ελλάδα

Φωτιές στην Εύβοια: Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα από τη μάχη με τις φλόγες

Φωτιές στην Εύβοια: Συγκλονιστικά ηχητικά ντοκουμέντα από τη μάχη με τις φλόγες
Φωτιές στην Εύβοια: Η μάχη στο μέτωπο μέσα από τις συνομιλίες των πυροσβεστών.
Φωτιές στην Εύβοια: Η μάχη στο μέτωπο μέσα από τις συνομιλίες των πυροσβεστών.

Νέο ηχητικό ντοκουμέντο από τη μάχη των Πυροσβεστών με τις φωτιές, στην Βόρεια Εύβοια, προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Οι πυροσβέστες παλεύουν να περιορίσουν τη φωτιά, για να σώσουν το χωριό Γαλατσώνα: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο χωριό Γαλατσώνα να γίνει ρίψη πάνω από το χωριό, μήπως το σώσουμε…», ακούγεται να λένε.

Η επόμενη μέρα για την Εύβοια μετά τις πυρκαγιές είναι εξαιρετικά δύσκολη. Στις Ροβιές κάηκαν περίπου 40 σπίτια, ποιμνιοστάσια και περίπου 450.000 στρέμματα σε όλο το δήμο. Οι άνθρωποι ζούσαν από την κτηνοτροφία, το ρετσίνι και τον τουρισμό και πλέον δεν έχει μείνει τίποτα. Δήμαρχοι και φορείς δηλώνουν ότι οι τουριστικοί προορισμοί δεν έχουν υποστεί ζημιές και είναι έτοιμοι να δεχθούν επισκέπτες και να στηρίξουν τους κατοίκους τους.

Φωτιές στην Εύβοια: Ακούστε το ηχητικό ντοκουμέντο

Φωτιές: 59 πυρκαγιές σε μία μέρα

Τον απολογισμό των δασικών πυρκαγιών από τις 7μμ της 13-08-2021 έως τις 7μμ της 14-08-2021 δημοσιοποίησε το Πυροσβεστικό Σώμα. Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: “Εκδηλώθηκαν 59 δασικές πυρκαγιές. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν και δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας καθώς και μέσω διμερών συμβάσεων. Επίσης, συνδρομή παρέχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Αναλυτικά:

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Μεσοχώρια Ευβοίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και 17 οχήματα ενώ περιοδικά επιχειρούν 4 Α/Φ και 8 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και 2 Ε/Π ως συντονιστικά. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στην περιοχή Ακροκόρινθος της ΠΕ Κορινθίας είναι σε εξέλιξη και επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα ενώ περιοδικά επιχειρούν 3 Α/Φ και 3 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
  •  Στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για την διασφάλιση της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
Φωτιές στην Εύβοια
  • Στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα, από Ουκρανία 100 πυροσβέστες, από Ρουμανία 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα, από τη Σλοβακία 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, από Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα, από Μολδαβία 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Περιοδικά επιχείρησαν 2 Α/Φ. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.
  • Στις δασικές πυρκαγιές της Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας και της Γορτυνίας Αρκαδίας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Τσεχία 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα, από τη Γαλλία 240 πυροσβέστες με 60 οχήματα, από τη Γερμανία 244 πυροσβέστες με 56 οχήματα και από Αυστρία 40 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ στην περιοχή της πυρκαγιάς βρίσκεται και το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Επίσης περιοδικά επιχείρησαν 3 Α/Φ και 6 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων 2 Ε/Π από Ελβετία. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments