Οικονομία

Ελληνική Οικονομία: Θετικές οι εκτιμήσεις για την πορεία της

Ελληνική Οικονομία: Θετικές οι εκτιμήσεις για την πορεία της
Ελληνική Οικονομία: Θετικές είναι οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας και επιμέρους κλάδους της από διεθνείς οργανισμούς και τράπεζες.

Θετικές είναι οι εκτιμήσεις που διατυπώνονται για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας και επιμέρους κλάδους της από διεθνείς οργανισμούς και τράπεζες.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Ελλάδα έχει σχεδόν ανακτήσει τις απώλειες που κατέγραψε από το προηγούμενο έτος καθώς διαμορφώθηκε στις 111,2 μονάδες έναντι 91,1 μονάδων, τον Ιούλιο του 2020 και 108,7 μονάδων, τον προηγούμενο μήνα.

Μάλιστα, αποτελεί την υψηλότερη επίδοση από το Φεβρουάριο του 2020 πριν την έναρξη πανδημικής κρίσης στη χώρα μας, που με τη σειρά της ήταν η υψηλότερη τιμή που είχε καταγραφεί την τελευταία εικοσαετία.

Ποιοι δείκτες βελτιώθηκαν

Όπως δείχνουν οι δείκτες επιχειρηματικών προσδοκιών μεγαλύτερη βελτίωση σε σχέση με πέρυσι παρουσιάζουν:

  • κατασκευές
  • υπηρεσίες
  • λιανικό εμπόριο
  • βιομηχανία
  • Αισιοδοξία για τον τουρισμό

Μελέτη της Εθνικής Τράπεζας, τα πρώτα στοιχεία για την πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2021 είναι ενθαρρυντικά καθώς οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις, ανέκτησαν το 1/3 του επιπέδου 2019 τον Ιούνιο του 2021 (έναντι ποσοστού ανάκτησης 3% για τον Ιούνιο 2020) και ο Ιούλιος 2021 φαίνεται να προσέγγισε τα 2/3 του επιπέδου 2019 (έναντι ποσοστού ανάκτησης 29% για τον Ιούλιο 2020).

Όπως αναφέρεται στην μελέτη, αν υποθέσουμε ότι τα υγειονομικά δεδομένα θα ακολουθήσουν μια ανάλογη με την περσινή πορεία, η ανάκτηση του 50% των τουριστικών εισπράξεων του 2019 αποτελεί έναν εφικτό στόχο για το 2021.

Financial Times: Η Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού

Νικήτρια αναδεικνύεται η Ελλάδα στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη σύμφωνα με δημοσίευμα των Finacial Times, παρά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τους Financial Times αν και οι θέσεις στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο στην Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 , η αυγουστιάτικη κίνηση έχει ξεπεράσει τα προ Covid δεδομένα, και αυξημένη κατά 2%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments