Πολιτική

Έπαθε έμφραγμα ο Νίκος Χαρδαλιάς

Έπαθε έμφραγμα ο Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς: Του τοποθετήθηκαν δύο στεντ.

Ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη πριν από λίγες ώρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα, όπου του τοποθετήθηκαν δύο στεντ και πλέον δεν διατρέχει κίνδυνο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Χαρδαλιάς είχε υποστεί έμφραγμα στο παρελθόν.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είχε πόνους στο στήθος τις τελευταίες μέρες ενώ ήταν άυπνος το τελευταίο δεκαήμερο, ενώ θα παραμείνει τρεις ημέρες στην εντατική. Σημειώνεται ότι ο κ. Χαρδαλιάς βρισκόταν υπό διαρκή πίεση, που εντάθηκε το τελευταίο διάστημα με τις πυρκαγιές, γεγονός που όπως όλα δείχνουν επηρέασε την υγεία του.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές. Επίσης γνωστοποιούν πως από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου διεκομίσθη ο κ. Χαρδαλιάς, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Νίκος Χαρδαλιάς

Νίκος Χαρδαλιάς: Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί την 14:30 σήμερα 16/08/2021 προσήλθε στο Νοσοκομείο μας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς. Υπεβλήθη σε κλινικοεργαστηριακό έλεγχο και έγινε άμεσα στεφανιογραφία και αγγειοπλαστική στεφανιαίων αγγείων. Επιτυχώς. Θα παραμείνει στην Καρδιολογική Κλινική για παρακολούθηση»

Νίκος Χαρδαλιάς: Τι είχε απαντήσει για τις πυρκαγιές

«Έχει γίνει πολλή συζήτηση για το γεγονός ότι δεν απαντάω σε ερωτήσεις. Την ώρα της μάχης, κάθε λεπτό είναι πολύτιμο. Και να θυμίσω ότι ακόμα έχουμε ανοιχτά μέτωπα», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς. Όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει, η χώρα διαθέτει 73 εναέρια μέσα, ωστόσο επιχείρησε να διευκρινίσει κάποια πράγματα που αφορούν στις πτήσεις που πραγματοποιούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 67 είναι πυρόσβεσης, τα υπόλοιπα ανήκουν σε συντονιστικά κέντρα, ενώ άλλα ειδικεύονται στη μεταφορά προσωπικού. Νίκος Χαρδαλιάς

Από τα 67, όπως είπε ο ίδιος, 6-7 εναέρια μέσα πραγματοποιούν συντηρήσεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Από τα 60 που απομένουν, τα 20 παραμένουν στις περιφερειακές βάσεις. «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι αυτά παραμένουν εκεί για να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προφυλάξουν ένα νέο μέτωπο σε αυτές τις περιοχές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα 40 εναέρια μέσα που παραμένουν ενεργά «δεν πετούν όλα μαζί. Πετούν σχεδόν τα μισά, τα υπόλοιπα ανεφοδιάζονται για να μπορέσουν να πετάξουν μετά».

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσίασε μια εικόνα του πύρινου μετώπου στην Εύβοια, όπου διακρίνεται «ένα τεράστιο πέπλο καπνού που δεν επιτρέπει την εναέρια προσβολή των εστιών». Όπως είπε, «όταν βρεθεί δίοδος, περνούν από μέσα ελικόπτερα και επιχειρούν». Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται ενώπιον των δημοσιογράφων στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, στο Χαλάνδρι. Οι δημοσιογράφοι που συμμετέχουν είναι 20, λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments