Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Δύσκολος Σεπτέμβριος με αύξηση κρουσμάτων

Σαρηγιάννης: Δύσκολος Σεπτέμβριος με αύξηση κρουσμάτων
Σαρηγιάννης: Ο καθηγητής σε συνέντευξη του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί για μεγάλη αύξηση κρουσμάτων τον Σεπτέμβριο.

Την σημερινή έκρηξη των κρουσμάτων στις 4.206 λοιμώξεις κορωνοϊού, σχολίασε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Ο καθηγητής μίλησε σχετικά με την επιστροφή των αδειούχων, αλλά και για την επικείμενη αύξηση των κρουσμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ μίλησε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και τόνισε πως «μετά την επιστροφή των αδειούχων περιμένουμε να δούμε μια αύξηση μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ενώ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω της χαλάρωσης στην τήρηση των μέτρων και κυρίως από τα μέσα και προς το τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται μια σημαντική αύξηση».

“Πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα”

Όσο για το πως θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση ο κ. Σαρηγιάννης ανέφερε πως «πρέπει να εμβολιαστούμε γρήγορα για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. Είναι η πρώτη και φθηνή λύση. Η δεύτερη λύση είναι τα πολλά τεστ, καθώς βλέπουμε πόσα πολλά κρούσματα εντοπίζονται. Το τρίτο και πιο άμεσο μέτρο που είναι και πιο άμεσο και πρέπει να τηρούμε για να αντιμετωπίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων είναι η τήρηση των αποστάσεων και της μάσκας».

Ακόμη σημείωσε πως«υπάρχουν και άλλα μέτρα, όπως οι συσκευές καθαρισμού του αέρα, σε χώρους εστίασης και μέσα μαζικής μεταφοράς, που πρέπει να προχωρήσουν, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων».

Η σύσταση των ειδικών για αυτοκαραντίνα

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης υπενθύμισε τη σύσταση που υφίσταται για αυτοκαραντίνα τουλάχιστον 7 ημερών προτού, όσοι επέστρεψαν από διακοπές, συναντήσουν κάποιον ηλικιωμένο.

Εντούτοις, παρά το γεγονός της ύφεσης που εκτιμάται πως θα υπάρξει, μετά το χρονικό διάστημα των δύο πρώτων εβδομάδων του Σεπτέμβρη, ο καθηγητής τόνισε πως θα δούμε τις πραγματικές επιπτώσεις- διαστάσεις που θα πάρει η πανδημία του κορωνοϊού εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα.

«Και εκεί τα πράγματα θα είναι λίγο πιο δύσκολα γιατί πραγματικά περιμένουμε να δούμε μια ταχεία αύξηση, η οποία το πως θα πάει μετά, δηλαδή από το τέλος Σεπτέμβρη κι έπειτα θα έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα θα έχουμε εμβολιαστεί η όχι», είπε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments