Διεθνή

Bob Dylan: Κατηγορείται για τον βιασμό μίας 12χρονης

Bob Dylan: Κατηγορείται για τον βιασμό μίας 12χρονης
Bob Dylan: Το περιστατικό φέρεται να συνέβη το 1965.

Μήνυση κατά του βραβευμένου με Νόμπελ καλλιτέχνη Bob Dylan για σεξουαλική κακοποίηση κατέθεσε μία 68χρονη γυναίκα στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Η μήνυση αφορά για περιστατικό που έγινε το 1965 όταν η γυναίκα ήταν 12 χρονών.

Bob Dylan: Τι ζητάει μέσω της μήνυσης η κατηγορούμενη

Μέσω της μήνυσης ζητάει αποζημίωση για τα τεράστια ψυχολογικά και συναισθηματικά τραύματα που της δημιούργησε, όπως υποστηρίζει. Σύμφωνα με την αγωγή, το περιστατικό συνέβη το 1965, την εποχή που ο Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε το «Times They Are A-Changin», συγκεκριμένα στη διάρκεια έξι εβδομάδων, τον Απρίλιο και Μάιο του 1965. Bob Dylan

Στην αγωγή αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο 80χρονος σήμερα τραγουδιστής «έγινε φίλος και ανέπτυξε ένα συναισθηματικό δέσιμο με την ενάγουσα», συνάπτοντας φιλική και μετέπειτα συναισθηματική σχέση μαζί της.

Σημειώνεται ότι η αγωγή εναντίον του Μπόμπ Ντίλαν – σύμφωνα με την Guardian – κατατέθηκε μία ημέρα πριν από τη λήξη της προθεσμίας της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την κατάθεση των απαιτήσεων βάσει του νόμου για τα θύματα σεξουαλικών κακοποιήσεων ανηλίκων. Ο νόμος του 2019 επέτρεπε στα θύματα κακοποίησης να μηνύσουν τους φερόμενους ως επιτιθέμενους σε περιπτώσεις που ήταν πολύ παλιές.

Μιλώντας στην Guardian, εκπρόσωπος του 80χρονου τραγουδιστή δήλωσε ότι «ο ισχυρισμός της γυναίκας 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπισή του πελάτη του». Bob Dylan

Bob Dylan: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Ρόμπερτ Άλλεν Ζίμμερμαν γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1941 στο Ντουλούθ (Duluth) της Μινεσότα. Ως μαθητής γυμνασίου άρχισε να παίζει φυσαρμόνικα, πιάνο και κιθάρα, ενώ συμμετείχε για πρώτη φορά σε συγκρότημα, τους Golden Chords ερμηνεύοντας τραγούδια των Τσακ Μπέρι (Chuck Berry) και Λιτλ Ρίτσαρντ (Little Richard), με έμφαση στη ροκ εν ρολ, κάντρι, φολκ και μπλουζ μουσική.

Το 1959 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Μινεάπολης. Εκεί άκουσε για πρώτη φορά την μουσική του φολκ θρύλου Γούντι Γκάθρι (Woody Guthrie), έγινε λάτρης του και αποφάσισε να τον συναντήσει. Για το σκοπό αυτό παράτησε τις σπουδές του και έφτασε στη Νέα Υόρκη, την μητρόπολη της μουσικής αλλά και το μέρος που μπορούσε να συναντήσει το ίνδαλμά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments