Διεθνή

Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος Ilyushin Il-112 που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση

Ρωσία: Συνετρίβη αεροσκάφος Ilyushin Il-112 που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση
Ρωσία: Επεισοδιακή συντριβή αεροσκάφους έξω από την Μόσχα. Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με την στιγμή της πρόσκρουσης του μεταγωγικού στη Ρωσία.

Ένα μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Ilyushin Il-112 συνετρίβη έξω από τη Μόσχα, στη Ρωσία κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο sputniknews.com.

Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο sputnik πως αυτό που συνετρίβη ήταν ένα πρωτότυπο του νέου ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους μεταφοράς Il-112V.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τρεις άνδρες επέβαιναν και κανείς δεν επέζησε του ατυχήματος.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter διακρίνεται φωτιά σε τουλάχιστον έναν από τους κινητήρες του πελώριου μεταγωγικού, με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να συντριβεί στο έδαφος και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη Ρωσία:

Η υπηρεσία Τύπου της United Aircraft ανέφερε ότι έχει συσταθεί ειδική επιτροπή για τη διερεύνηση της συντριβής.

Το στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφοράς Il-112V σχεδιάστηκε για τη μεταφορά προσωπικού, όπλων και άλλων φορτίων με μέγιστο βάρος 5 τόνους.

Το Il-112V αναμένεται να αντικαταστήσει το An-26. Η ανώτατη ταχύτητα του αεροσκάφους είναι 470 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ η εμβέλεια πτήσης του με μέγιστο φορτίο είναι 1.200 χιλιόμετρα.

Το sputniknews.com προσθέτει πως την περασμένη εβδομάδα, η ρωσική εταιρεία United Aircraft ανέφερε ότι το πρώτο πρωτότυπο του στρατιωτικού αεροσκάφους Il-112V πραγματοποίησε πτήση από την πόλη Voronezh προς την πόλη Zhukovsky, κοντά στη Μόσχα, για να προετοιμαστεί για τη συμμετοχή στο στρατιωτικό φόρουμ 2021.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments