Οικονομία

Μέτρα στήριξης πυρόπληκτων: Σε λειτουργία από σήμερα οι πλατφόρμες για τις αποζημιώσεις και δωρεές

Μέτρα στήριξης πυρόπληκτων: Σε λειτουργία από σήμερα οι πλατφόρμες για τις αποζημιώσεις και δωρεές
Μέτρα στήριξης πυρόπληκτων: Από σήμερα θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες που αφορούν τα μέτρα στήριξης πυρόπληκτων, τόσο τις αποζημιώσεις όσο και δωρεές.

Από σήμερα θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία οι δύο ψηφιακές πλατφόρμες που αφορούν τα μέτρα στήριξης πυρόπληκτων, τόσο τις αποζημιώσεις όσο και δωρεές. Οι δύο πλατφόρμες (arogi.gov.gr) και (e-dorees.gov.gr) θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από το απόγευμα ενώ οι έλεγχοι των υπηρεσιών θα ολοκληρωθούν στα μέσα της εβδομάδας.

Πόσοι έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί

Σε Αττική και Εύβοια έχουν διενεργηθεί περισσότεροι από 1.350 έλεγχοι και τώρα τα κλιμάκια μηχανικών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρίσκονται στη φάση των επανελέγχων όσων κτισμάτων κρίθηκαν «κόκκινα».

Στην Πελοπόννησο, οι πρωτοβάθμιες και οι επαναληπτικές αυτοψίες έχουν ολοκληρωθεί σε Ηλεία, Λακωνία και Μεσσηνία, όπου έχουν γίνει περισσότεροι από 400 έλεγχοι.Στην Αρκαδία, οι έλεγχοι αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός της εβδομάδας.

Άμεσα η πληρωμή των αποζημιώσεων

Σύμφωνα με το πόρισμα των ελέγχων κάθε πυρόπληκτος πολίτης θα μπορεί, μόλις ανοίξει η πλατφόρμα, στη διεύθυνση arogi.gov.gr να υποβάλει μία απλή αίτηση, ώστε να λάβει άμεσα την προκαταβολή που δικαιούται στο πλαίσιο της στεγαστικής συνδρομής, όσο και αποζημίωση για την οικοσκευή.

Για τις κατοικίες η άμεση ενίσχυση ανέρχεται σε έως 20.000 ευρώ για κατοικία και έως 22.000 ευρώ για επιχειρήσεις.

Θα ενεργοποιηθεί και η πλατφόρμα e-dorees.gov.gr όπου, με βάση την καταγραφή των πρώτων αναγκών των πυρόπληκτων φυσικά και νομικά πρόσωπα θα έχουν τη δυνατότητα, με τα στοιχεία του Taxis, να δηλώσουν την προσφορά τους σε χρήματα ή σε είδος. Επίσης, στην πλατφόρμα θα διατίθεται ο ειδικός Λογαριασμός Κρατικής Αρωγής για την κατάθεση δωρεών που έχει ανοίξει το Υπουργείο Οικονομικών.

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα 718,65 ευρώ για εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων

Άνοιξε χθες Τρίτη 17 Αυγούστου και ώρα 12:00, η πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τον ΟΑΕΔ για την έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 718,65€ για τους πρώην εργαζόμενους πυρόπληκτων επιχειρήσεων .

Η παροχή αυτή γίνεται στο πλαίσιο των μέτρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν κατά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Χορηγείται έκτακτη εφάπαξ οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί σε 45 βασικά επιδόματα ανεργίας (45 x 15,97 = 718,65€) σε κάθε έναν από τους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που καταστράφηκαν ολικά ή μερικά από τις πυρκαγιές και οι οποίοι κατέστησαν εξ αυτού του λόγου άνεργοι, ανεξάρτητα αν είναι δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η εγγραφή στο μητρώο ανέργων ΟΑΕΔ με κωδικούς TaxisNET ή ΟΑΕΔ. Για όσους κάνουν εγγραφή από σήμερα και ύστερα, να επιλέξουν την κατηγορία «Διακοπή λειτουργίας λόγω ανωτέρας βίας (Πυρκαγιές Αυγούστου 2021)» ως την αιτία αναστολής της εργασιακής σχέσης. Η διεύθυνση για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ είναι: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ekdose-deltiou-anergias (gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Ανεργία → Έκδοση δελτίου ανεργίας).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments