Πολιτική

Τσίπρας: Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα

Τσίπρας: Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα
Τσίπρας: Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέσω ανάρτησης του ασκεί κριτική στην διαχείριση των πυρκαγιών από την Κυβέρνηση.

Στο πρωτοφανές μέγεθος της καταστροφής αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε αναφέρει πως ο πρωθυπουργός δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής. 

«Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη. Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχολιάζοντας πως αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους και η ασφάλεια που «υποσχέθηκε» ο κ. Μητσοτάκης.

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Facebook

«Βαρυμπόμπη, Βόρεια Εύβοια, Ηλεία, Αρκαδία. Και ύστερα Κερατέα και για τρίτη συνεχόμενη μέρα σήμερα, τα Βίλια. Τραγικοί σταθμοί μιας “ανεξέλεγκτης” πύρινης διαδρομής.

Πάνω από 1.200.000 στρέμματα καμένα. Δάση, περιουσίες, σπίτια, αγροτικές εκτάσεις, ζώα και ανθρώπινες ζωές στη στάχτη. Εκατομμύρια πολίτες σε όλη τη χώρα ζουν μέσα στο φόβο για το σήμερα και το αύριο.

Αυτή είναι η ασφάλεια που υποσχέθηκε και έκανε σημαία του ο κ. Μητσοτάκης. Αυτή είναι η αποτελεσματικότητα του πανάκριβου επιτελικού του κράτους. Αυτή είναι η συνέπεια λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζει. Αντί για έργα, λόγια και ημερήσια δελτία προπαγάνδας.

‘Αλλωστε, το σχέδιο του επιτελικού κράτους εφαρμόζεται πάντα απρόσκοπτα: Η φωτιά θα σταματήσει όταν φτάσει στη θάλασσα».

Τσίπρας: Το ερώτημα προς τον πρωθυπουργό

«Απευθύνω ένα υπαρξιακό ερώτημα αγωνίας για τους ανθρώπους των καμένων περιοχών, διότι δεν είναι μονάχα ένα ζήτημα το πώς θα περάσουνε μια βδομάδα, δυο βδομάδες, ένα μήνα. Το ερώτημα είναι πώς θα μείνουν στον τόπο τους, στην ύπαιθρο χώρα που έχει καταστραφεί, πώς θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, με τί δουλειές θα ασχοληθούν για να έχουν ένα ελάχιστο εισόδημα, ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να ζήσουν», συνέχισε, ενώ χαρακτήρισε την «πρόταση των επτά σημείων» που κατέθεσε, «μία βάση για να υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο ανασυγκρότησης». «Η αγωνία των κατοίκων στις περιοχές που επισκέπτομαι είναι προφανής», συμπλήρωσε και επανέλαβε, όπως είπε ο ίδιος «για άλλη μια φορά, έκκληση σοβαρότητας και υπευθυνότητας απέναντι στον κ. Μητσοτάκη».  svg%3E

«Και θα ‘ταν καλύτερα τούτες τις ώρες αντί να περιστοιχίζεται από κόλακες και αντί να τον οδηγούν σε δηλώσεις αποτυχίας και τραγωδίας, θα λεγε κανείς, δηλαδή να μην ξέρει το σχέδιο που απέδωσε ή να λέει ότι απλά του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι, ας έρθει εδώ», τόνισε, καλώντας τον να «συνομιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν πληγεί, με τους δημάρχους που ενδεχομένως οι περισσότεροι να ‘ναι από το δικό του κόμμα, να πάρει μία εικόνα της πραγματικότητας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments