Ελλάδα

Δημήτρης Κουφοντίνας: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης

Δημήτρης Κουφοντίνας: Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης
Δημήτρης Κουφοντίνας: Ο επονομαζόμενος "Λουκάς" της 17 Νοέμβρη κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης με αφορμή της συμπλήρωσης 19 ετών φυλάκισης.

Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με αφορμή της συμπλήρωσης των 19 ετών (στις 5 Σεπτεμβρίου) από την ποινή του. Το αίτημα αυτό θα διαβιβαστεί στο Δικαστικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας που θα το κρίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Ο επονομαζόμενος “Λουκάς” της 17 Νοέμβρη έχει καταδικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας σε 11 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για 11 δολοφονίες, απόπειρες ανθρωποκτονίας, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών.

Δημήτρης Κουφοντίνας

Δημήτρης Κουφοντίνας

Το δικαίωμα της αποφυλάκισης

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει καταδικασθεί 11 φορές ισόβια για πράξεις της τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, και οι υπόλοιποι που είναι στη φυλακή έχουν το ίδιο δικαίωμα. Δηλαδή οι Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, Σάββας Ξηρός, Χριστόδουλος Ξηρός και Βασίλης Τζωρτζάτος.

Όλοι- πλην του Χριστόδουλου Ξηρού λόγω της απόδρασης του 2014- έχουν το δικαίωμα με τον Ποινικό Κώδικα του 2019 να υποβάλλουν αίτημα αποφυλάκισης, εφόσον έχουν συμπληρώσει τα 19 έτη φυλάκισης.

Αποφυλακίστηκε ο Ηρακλής Κωστάρης

Υπό όρους αποφυλακίστηκε την Πέμπτη, 29 Ιουλίου, ο Ηρακλής Κωστάρης, μέλος της 17 Νοεμβρη από το 1987 ως την εξάρθρωσή της, το 2002. Είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη και 23 χρόνια – μεταξύ άλλων και για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. Σύμφωνα με την δικογραφία, οι δράστες της δολοφονίας ήταν ο Κωστάρης και ο Κουφοντίνας.

Είχε λάβει μέρος και σε αρκετές άλλες κακουργηματικές ενέργειες της 17Ν – μεταξύ άλλων και σε ληστεία. Ο Κωστάρης, «Χάρης» ή «Τάκης», όπως τον αποκαλούσαν, είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2002 στην Πρέβεζα. Αρχικά είχε τηρήσει σκληρή στάση και δεν απολογήθηκε ενώ στη συνέχεια αρνήθηκε την συμμετοχή του στην 17 Νοέμβρη.

Μάλιστα, στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι ποτέ δεν υιοθέτησε την πρακτική της βίας. «Οποιαδήποτε κοινωνική αλλαγή είναι εφικτή μόνο μέσα από κοινωνικούς αγώνες», είχε πει. Από το 2017 που συμπλήρωσε τις νόμιμες προϋποθέσεις για ύφ’ όρον απόλυση, είχε υποβάλει σειρά αιτήσεων οι οποίες απορρίφθηκαν από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments