Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό
Πανδημία ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα οι λοιμωξιολόγοι ενημέρωσαν τους πολίτες για την εξέλιξη της πανδημίας

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για την πανδημία. Υπενθυμίζεται πως για σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.273 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 709 έχουν εντοπιστεί στην Αττική. Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Πανδημία ενημέρωση: Όσα τόνισαν ο Χαράλαμπος Γώγος και ο  Βασίλης Κοντοζαμάνης

Όπως επεσήμανε είμαστε μακριά από την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς ο ιός είναι παρόν, και η εμβολιαστική κάλυψη παγκόσμια είναι πολύ χαμηλή. Το νέο κύμα σφραγίζεται από τη μετάλλαξη Δέλτα, ανέφερε και πρόσθεσε πως αυτή η εξέλιξη κυρίως αποτελεί πρόβλημα για μη εμβολιασμένα άτομα. Ωστόσο και εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν αλλά για μικρότερο διάστημα.

Η μετάλλαξη Δέλτα και ο μεγάλος αριθμός ανεμβολίαστων κάνει απαραίτητη τη χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας και ιδίως η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για τον περιορισμό της διασποράς. Πρόβλημα θετικότητας υπάρχει σε αρκετά νησιά μας. Η επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα είναι αδιαμφισβήτητη και στην Ελλάδα καθώς εμφανίζεται στο 85% των ελέγχων. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας, καθώς όπως ανέφερε υπάρχει αύξηση των νοσηλευομένων σε σχέση με τέσσερις εβδομάδες πριν, όπως και η αύξηση των διασωληνωμένων. Είναι απαραίτητη η θωράκιση του ΕΣΥ που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει την αύξηση των κρουσμάτων αλλά και να αντιμετωπίσει και άλλες ασθένειες.

Πανδημία ενημέρωση

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι. Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη παγκόσμια κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την επικράτηση της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και για την εμφάνιση κι άλλων μεταλλάξεων. Ο κ. Γώγος έκανε έκκληση στο υπόλοιπο 10% των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί να το πράξει και με αυτόν τον τρόπο να αποδείξει μεταξύ άλλων ότι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου είναι πρώτα από όλα ζήτημα συνείδησης.

“Είμαστε ευγνώμονες και εκτιμούμε το έργο των υγειονομικών μας. Για όσους δεν εμβολιαστούν, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Είναι αυτονόητη η υποχρέωση της πολιτείας να εφαρμόσει τους νόμους. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί δεν επιτρέπει μισόλογα και αστερίσκους”, είπε από την πλευρά του ο κ. Κοντοζαμάνης.

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments