Πολιτική

Ζέττα Μακρή: Στόχος μας η διά ζώσης εκπαίδευση

Ζέττα Μακρή: Στόχος μας η διά ζώσης εκπαίδευση
Ζέττα Μακρή: «Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί και ελπίζουμε πως θα ακολουθήσουν και τα παιδιά».

Στόχος του υπουργείου Παιδείας για τη φετινή σχολική χρονιά είναι η διά ζώσης εκπαίδευση, τόνισε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή. Τα σχολεία θα ανοίξουν τις πύλες τους και θα υποδεχτούν τους μαθητές στις 13 Σεπτεμβρίου.

Ζέττα Μακρή: Τι είπε για την τηλεκπαίδευση

Έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές οδηγίες για το νέο σχολικό έτος και συγκεκριμένα, οι καθηγητές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή να έχουν πιστοποιητικό νόσησης του τελευταίου εξαμήνου ή να κάνουν εργαστηριακό τεστ δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με όσα είπε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA». Σχετικά με τους μαθητές, υποχρεούνται να κάνουν self test δύο φορές την εβδομάδα. Όσοι καθηγητές αρνούνται να τηρήσουν τους κανονισμούς δεν θα εισέλθουν στην αίθουσα και θα μπουν σε αναστολή για το διάστημα που αρνούνται να συμμορφωθούν. Ζέττα Μακρή

«Ο στόχος μας είναι η διά ζώσης εκπαίδευση και προσανατολιζόμαστε σε αυτό», δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας και πρόσθεσε πως σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις θα μπορούσε να ισχύει η τηλεκπαίδευση. «Πολλοί εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί και ελπίζουμε πως θα ακολουθήσουν και τα παιδιά».

Τα φροντιστήρια θα έχουν τις ανάλογες προδιαγραφές ασφαλείας, πρόσθεσε και ενημέρωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνουν ανακοινώσεις σχετικά με τις λειτουργίες των σχολικών μονάδων.

Πόσοι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άγγελος Συρίγος μίλησε πρόσφατα για το άνοιγμα των σχολείων από τον Σεπτέμβριο, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών. Όπως είπε στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός καλός είναι ο μέσος όρος των εμβολιασμών στους εκπαιδευτικούς με ποσοστό που ανέρχεται σε 75 -80%. «Μέσα από τα στατιστικά δεν τίθεται θέμα αυτή τη στιγμή υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς», τόνισε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα λειτουργήσει με δια ζώσης παρακολούθηση των μαθημάτων για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας και των μέτρων που πάρθηκαν για τη μη εξάπλωσή της.

Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των πανεπιστημίων, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι φοιτητές οφείλουν να προσέρχονται στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα:

  • με πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • με βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κοροναϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή
  • με βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (με ευθύνη του εργαζομένου).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments