Ελλάδα

Χρυσοχοΐδης: 41 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Χρυσοχοΐδης: 41 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο
Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε μία νέα ενημέρωση σχετικά με τις φωτιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πραγματοποίησε μία ενημέρωση σχετικά με τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο 24ωρο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ξεκίνησε την ενημέρωση λέγοντας ότι σήμερα εκδηλώθηκαν 41 δασικές πυρκαγιές ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνολικά διαχειρίζονται 76 πύρινα μέτωπα. Επίσης ο υπουργός μαζί με τον υπουργό Άμυνας πραγματοποίησαν επίσκεψη στα φυλάκια στον Έβρο. 

Πιο συγκεκριμένα,  ανέφερε “Η φωτιά στη Δυτική Αττική έχει οριοθετηθεί, όμως εκεί παραμένουν όλες οι δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσουν την περίμετρο. Ισχυρές δυνάμεις θα παραμείνουν μέχρι να τεθεί σε πλήρη έλεγχο.”

“Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή”

Την περιοχή εποπτεύουν ισχυρές δυνάμεις και μη επανδρωμένα εναέρια μέσα του Πυροσεβστικού Σώματος. Στην αεροπυρόσβεση επιχείρησαν περιοδικά 18 ελικόπτερα, καθώς και 10 αεροπλάνα συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Δασκαλιό στην Κερατέα λόγω χρήσης φωτοβολίδας. Το περιστατικό ερευνάται. Με αφορμή αυτό ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ότι από τη Δικαιοσύνη γίνεται συστηματική δουλειά όσον αφορά την έρευνα για όλες τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν φέτος στην χώρα μας.

«Παραμένουμε σε πλήρη επιφυλακή» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι γίνεται σε συστηματική βάση περιπολίες με στόχο την αποτροπή και άμεση αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές.

Εκδηλώθηκαν 41 το τελευταίο 24ωρο

Στις 41 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Στις επιχειρήσεις κατάσβεσης συνδρομή παρέχουν οι δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου, σε δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Βιλίων είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 461 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 166 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ, καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, αλλά και από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα.

Στην περιοχή έχει ενεργοποιηθεί ομάδα ΣμηΕΑ του Πυροσβεστικού Σώματος. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 18 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων τρίων ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού, ενός ελικοπτέρου από τα Αραβικά Εμιράτα και τριών ελικοπτέρων ως συντονιστικών, καθώς και 10 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200.

Συνδρομή παρέχουν ο ελληνικός στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments