Οικονομία

Φόρος εισοδήματος: Μέχρι και 12 άτοκες δόσεις για εξόφληση δίνουν οι τράπεζες

Φόρος εισοδήματος: Μέχρι και 12 άτοκες δόσεις για εξόφληση δίνουν οι τράπεζες
Φόρος εισοδήματος: Διευκολύνσεις όπως την πληρωμή έως και 12 άτοκες δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων δίνουν οι τράπεζες.

Διευκολύνσεις όπως την πληρωμή έως και 12 άτοκες δόσεις για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων δίνουν οι τράπεζες.

Παράλληλα, έχει δοθεί παράταση στις φορολογικές δηλώσεις 2021 μέχρι και 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των πρώτων μηνιαίων δόσεων του οφειλόμενου φόρου έως και 17 Σεπτεμβρίου.

Πως μπορούν να εξοφληθούν οι ρυθμίσεις

Οι ρυθμίσεις μπορούν να εξοφληθούν έως και 12 μηνιαίες άτοκες δόσεις ενώ για την παροχή έκπτωσης 3% τα φυσικά πρόσωπα θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση μέχρι και 27 Αυγούστου και να καταβάλλουν εφάπαξ φόρο μέχρι και 31 Αυγούστου.

Για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων οι φορολογούμενοι έχουν μια πληθώρα ψηφιακών και άλλων φυσικών σημείων για την πληρωμή τους.

Δυνατότητα πληρωμής οφειλών στο Δημόσιο με φυσική παρουσία και τη χρήση καρτών έχουν οι φορολογούμενοι μέσω και του εκτεταμένου δικτύου των ΕΛΤΑ σε κάθε νομό της χώρας. Τη δυνατότητα άμεσης εξυπηρέτησης της πληρωμής των δόσεων βεβαιωμένων οφειλών και ρυθμίσεων στο Δημόσιο έχουν οι φορολογούμενοι και μέσω του δικτύου των 3.500, περίπου, καταστήματων του ΟΠΑΠ, μέσω της υπηρεσίας πληρωμών tora Wallet, θυγατρικής εταιρείας του ομίλου ΟΠΑΠ, που εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά μέχρι αργά το βράδυ, ακόμα και τα Σαββατοκύριακα. Μέσω αυτής πραγματοποιείται μια ευρύτατη γκάμα πληρωμών που καλύπτει συνολικά συναλλαγές για περισσότερους από 230 φορείς και οργανισμούς.

Αυξήθηκαν οι κάρτες στην Ελλάδα και η χρήση τους

Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), ο συνολικός αριθμός των ενεργών καρτών πληρωμών σε κυκλοφορία στο τέλος του 2020 ανήλθε σε 18,6 εκατ., αυξημένος κατά 3% σε σχέση με το 2019.

Στις επιμέρους κατηγορίες καρτών, σύμφωνα με τους δείκτες, ο αριθμός των χρεωστικών καρτών αυξήθηκε κατά 2% και ανήλθε σε 15,7 εκατ. κάρτες. Αξιοσημείωτη αύξηση καταγράφηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στην έκδοση προπληρωμένων καρτών, οι οποίες ανήλθαν σε 1,7 εκατ., αυξημένες κατά 7%.

Τέλος, ο αριθμός των πιστωτικών καρτών επίσης παρουσίασε αύξηση κατά 9% και ανήλθε σε 2,9 εκατ. κάρτες. Σημαντική αύξηση επίσης καταγράφηκε στις εικονικές κάρτες πληρωμών κατά 38%, οι οποίες ανήλθαν σε 100.000 κάρτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments