Θέσεις Εργασίας

Μηταράκης για Αφγανιστάν: «Έρχονται» προσλήψεις συνοριοφυλάκων και λιμενικών

Μηταράκης για Αφγανιστάν: «Έρχονται» προσλήψεις συνοριοφυλάκων και λιμενικών
Μηταράκης για Αφγανιστάν: Την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και λιμενικών προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης.

Την πρόσληψη συνοριοφυλάκων και λιμενικών προανήγγειλε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο αρμόδιος υπουργός σημείωσε πως η Ελλάδα δεν θα γίνει πύλη εισόδου«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος».

Για τις προσλήψεις συνοριοφυλάκων και λιμενικών

«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών. Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο» δήλωσε ο υπουργός.

Ο Νότης Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα μας, νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό με συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος». «Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν», επεσήμανε ακόμη.

Περαιτέρω επέκταση του φράχτη στον Έβρο

Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για περαιτέρω επέκταση του φράχτη του Έβρου και νέα σκάφη του λιμενικού. Παράλληλα, στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο ήδη από το 2021 θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές ώστε με τις όποιες μικρές ροές μεταναστών μην επηρεαστεί το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά μας.

Συνομιλία Μητσοτάκη και Ερντογάν

Ο πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας,κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνομίλησαν για περίπου μισή ώρα, χθες το απόγευμα. Αντικείμενο των συνομιλιών η κρίση στο Αφγανιστάν, η άνοδος των Ταλιμπάν, καθώς και η αντίδραση των δύο κρατών στις συνέπειες της κρίσης.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν διεξοδικά απόψεις, καθώς κοινή πεποίθηση αποτελεί το ότι και οι δύο χώρες θα επηρεαστούν -σε κάθε περίπτωση- από τα γεγονότα στο Αφγανιστάν, αφού στην πραγματικότητα Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την «ίδια πρόκληση» -αυτή μιας νέας ισχυρής προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης- και χωρίς αυτή τη στιγμή να έχει χαρτογραφηθεί το τοπίο, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από τη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments