Αθλητισμός

Roma: Το σπουδαίο ρεκόρ του Μουρίνιο με τη νίκη επί της Φιορεντίνα

Roma: Το σπουδαίο ρεκόρ του Μουρίνιο με τη νίκη επί της Φιορεντίνα
Roma: Πανηγύρισε ένα διπλό προσωπικό ρεκόρ του ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Η εποχή Μουρίνιο στον πάγκο της Roma άρχισε με το 3-1 επί της Φιορεντίνα με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βερετού που σημείωσε δύο γκολ στην πρεμιέρα της Serie A, με τον Πορτογάλο να παραδέχεται από την πλευρά του πως η ομάδα αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης και να κάνει λόγο για το ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές του.

Roma: Το ρεκόρ του Μουρίνιο

“Ωραίο ματς αν και δεν παίξαμε πολύ καλά. Όταν είχαμε αριθμητικό πλεονέκτημα αντιμετωπίσαμε κάποιες δυσκολίες αλλά πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στην Φιορεντίνα και στον τεχνικό της, Βιντσέντζο Ιταλιάνο, που ήταν άξιος. Μπράβο και στον διαιτητή που δεν έκανε λάθος και στο VAR που βοήθησε ώστε να αποφευχθούν τα λάθη. Μου άρεσε το πνεύμα αυτοθυσίας της ομάδας μου, αλλά είχαμε κάποιες δυσκολιες όταν παίζαμε 11 κόντρα σε 1- κυρίως στην πίεση. Roma

Όταν οι δύο ομάδες έπαιζαν 11 εναντίον 11 ή 10 εναντίον 10 τα πήγαμε καλύτερα”, δήλωσε για το ματς ο Πορτογάλος που μπορεί να υπερηφανεύεται για την επίτευξη ενός προσωπικού ρεκόρ με την επιτυχία της ομάδας του απέναντι στην Φιορεντίνα στο “Ολίμπικο”.

Και αυτό γιατί έγινε ο προπονητής που έφτασε πιο γρήγορα από κάθε άλλο τις 50 νίκες στην Serie A (σε 77 ματς) από την εποχή που έχει καθιερωθεί η βαθμολόγηση 3-1-0 (1994-95), με τον Μουρίνιο να είναι μάλιστα εκείνος που πέτυχε ταχύτερα τις 50 νίκες τόσο σε Premier League (63 αγώνες, με Τσέλσι) όσο και σε La Liga (62 ματς, με Ρεάλ Μαδρίτης).

Roma: Η πορεία του αγώνα με τη Φιορεντίνα

Το 3-1 επί της Φιορεντίνα ήρθε σχετικά εύκολα, αλλά μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η κόκκινη των “βιόλα” μόλις στο 17ο λεπτό. Ο Μπαρτολομιέι Ντραγκόβσκι βγήκε για να ανακόψει τον κεφάτο Τάμι Έιμπραχαμ που άρχισε βασικός, αλλά δεν τον πρόλαβε και τον ανέτρεψε. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Άγγλος βρήκε ωραία τον Χενρίχ Μχιταριάν και ο παίκτης που έδιωξε ο Μουρίνιο από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτός που σημείωσε το πρώτο γκολ της Ρόμα στο φετινό πρωτάθλημα.

Με παίκτη λιγότερο η Φιορεντίνα δεν απειλούσε, ωστόσο τη μία φορά που το έκανε, η Ρόμα έπαιζε κι αυτή με 10 παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Νικολό Τζανιόλο. Στο 60′ ο Νίκολα Μιλένκοβιτς έφτασε στο γκολ της ισοφάρισης σε 1-1, έπειτα από κόρνερ, όμως η χαρά του κράτησε για λίγο. Τα “ηνία” ανέλαβε ο Ζορντάν Βερτού, ο οποίος πατούσε στην αντίπαλη περιοχή χωρίς να τον μαρκάρει κανείς. Στο 64′ ο Έιμπραχαμ του έβγαλε ασίστ για το 2-1 και στο 79′ ο Έλντορ Σομουρόντοφ τον βρήκε με κάθετη για το τελικό 3-1.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments