Ελλάδα

Πέθανε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κανελλόπουλος

Πέθανε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κανελλόπουλος
Γιάννης Κανελλόπουλος: Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών ο διακεκριμένος φωτορεπόρτερ, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός φωτορεπόρτερ Γιάννης Κανελλόπουλος. Θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός αλλά και επιχειρηματίας,  Θάνος Μαρτίνος, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μόλις σε ηλικία 84 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχασε τη ζωή του την ώρα που ήταν στην παραλία για το πρωινό του μπάνιο. Ο Γιάννης Κανελλόπουλος από τους πιο γνωστούς φωτογράφους άφησε τη σφραγίδα του στο πολιτιστικό ρεπορτάζ, ενώ μέσα από τον φακό του αποτύπωσε θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και άλλα εικαστικά δρώμενα. Την είδηση έκανε γνωστή ο παραγωγός ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών δημοσιογράφος και συγγραφέας, Βασίλης Λούκας:

Λίγα λόγια για τον γνωστό φωτορεπόρτερ

Ο Γιάννης Κανελλόπουλος ξεκίνησε το ’78 για τη Ρώμη με στόχο να σπουδάσει σκηνοθεσία. Στη διαδρομή άλλαξε γνώμη και κατέληξε στη Στοκχόλμη. Έμαθε τα σουηδικά, το πώς το φως τυλίγει τα πρόσωπα που φωτογράφιζε, καθώς και τη διαφορά μεταξύ πραγματικότητας και τέχνης. Αρχικά φωτογράφιζε μόδα για τρία χρόνια. Στη συνέχεια δοκίμασε το ελεύθερο ρεπορτάζ.

Στην «Πρώτη» και την «Καθημερινή», όπου ήταν υπεύθυνος φωτογραφικού τμήματος. Τελικά τον κέρδισε το πολιτιστικό ρεπορτάζ και συνεργάστηκε με όλα σχεδόν τα περιοδικά, κυρίως τον «Ταχυδρόμο», και τις εφημερίδες του ελληνικού τύπου. Ο Γιάννης Κανελλόπουλος, δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, ο θάνατός του ήταν απρόσμενος και γι’ αυτό ερευνώνται τα αίτια, την ώρα που βρισκόταν για πρωινό μπάνιο στην παραλία, οπότε και τον ανέσυραν από τη θάλασσα.

Η ανακοίνωση της κοινωνίας της Νέας Μανωλάδας

Όπως ήταν επόμενο, η κοινωνία της Νέας Μανολάδας, βυθίστηκε στο πένθος, με τη Δόξα, να εκδίδει και συλλυπητήρια ανακοίνωση: “Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του σωματείου ΑΠΟ Δόξα Νεας Μανωλαδας εκφράζουν τη θλίψη και τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του Γενικού μας αρχηγού Αλέξανδρου Κανελλόπουλου για την απώλεια του αγαπημένου σε όλους μας “φωτογράφου” θείο Γιάννη , όπως όλοι τον αποκαλούσαμε ! Καλό ταξίδι ! Ως ένδειξη πένθους το Δ.Σ. του σωματείου, αντί στεφάνων, αποφάσισε να προσφέρει ένα συμβολικό ποσό στο Κ.Υ. Με εκτίμηση, ΔΣ”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments