Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Τραυματισμός προσφύγων στον Έβρο από ελληνικά πυρά

Τουρκικά ΜΜΕ: Τραυματισμός προσφύγων στον Έβρο από ελληνικά πυρά
Τουρκικά ΜΜΕ: Τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο, τις τελευταίες ώρες, για τραυματισμό Πακιστανών προσφύγων από ελληνικά πυρά στον Έβρο.

Νέα προβοκάτσια φαίνεται πως επιδιώκει να στήσει για άλλη μία φορά η Τουρκία. Πιο αναλυτικά, τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο, τις τελευταίες ώρες, για τραυματισμό Πακιστανών προσφύγων από ελληνικά πυρά στον Έβρο.

«Στο χωριό Σουμπασί της Αδριανούπολης, δύο μετανάστες πακιστανικής εθνικότητας τραυματίστηκαν στο πόδι ως αποτέλεσμα πυροβολισμών που φέρεται να ρίφθησαν από την Ελλάδα» αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα της εφημερίδας Sozcu.

Όπως παραθέτει, οι τραυματίες διακομίστηκαν στο κρατικό νοσοκομείο του Ουζούν Κιοπρού, ενώ οι Αρχές διενεργούν έρευνα για το περιστατικό.

Το δημοσίευμα στα τουρκικά ΜΜΕ

Τουρκικά ΜΜΕ

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση από την ελληνική πλευρά στους τουρκικούς ισχυρισμούς, οι οποίοι σημειωτέον έρχονται δύο μέρες μετά την επίσκεψη στον Έβρο των υπουργών Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Μιχάλη Χρυσοχοίδη αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται πως αντίστοιχα δημοσιεύματα από τη γείτονα υπήρξαν στις αρχές Αυγούστου, όταν τουρκικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για θάνατο τούρκου από πυρά προερχόμενα από την ελληνική πλευρά. Ισχυρισμούς πάντως που είχε διαψεύσει η Αθήνα.

Τουρκικά ΜΜΕ: Μητσοτάκης – Ερντογάν: Φράχτες και διπλωματία κατά μιας νέας προσφυγικής κρίσης

Υπενθυμίζουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνομίλησαν για την κρίση στο Αφγανιστάν, την άνοδο των Ταλιμπάν, καθώς και την αντίδραση των δύο κρατών στις συνέπειες της κρίσης. Τουρκικά ΜΜΕ

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ηγετών

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν διεξοδικά απόψεις, καθώς κοινή πεποίθηση αποτελεί το ότι και οι δύο χώρες θα επηρεαστούν -σε κάθε περίπτωση- από τα γεγονότα στο Αφγανιστάν, αφού στην πραγματικότητα Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την «ίδια πρόκληση» -αυτή μιας νέας ισχυρής προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης- και χωρίς αυτή τη στιγμή να έχει χαρτογραφηθεί το τοπίο, μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από τη χώρα.

Και οι δύο χώρες, ωστόσο, έχουν δώσει ένα πρώτο δείγμα των προθέσεών τους, κοιτάζοντας κυρίως προς τη Δύση, προκειμένου να επιβαρυνθούν το λιγότερο δυνατό από την νέα κατάσταση στο Αφγανιστάν. Κοιτάζοντας προς τις Βρυξέλλες, ο Τούρκος Πρόεδρος διαμήνυσε πως η χώρα του «δεν θα γίνει αποθήκη ψυχών της Ευρώπης», την ώρα που η Ελλάδα έχει επίσης δεχθεί μεγάλο βάρος ως πρώτη, ευρωπαϊκή χώρα στην πορεία των μεταναστών προς την Ευρώπη, ήδη από το 2015. Τουρκικά ΜΜΕ

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Κοντά στις εστίες

Έχοντας ήδη δοκιμάσει τις αντοχές των κοινωνιών τους στην περίπτωση της Συρίας, αμφότεροι ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Τούρκος Πρόεδρος συμφώνησαν, κατά πληροφορίες, στην ανάγκη να υποστηριχθούν έμπρακτα οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί πρόσφυγες να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Παράλληλα, τη συζήτηση των δύο ηγετών απασχόλησε και η κλιματική αλλαγή, αφού Αθήνα και Άγκυρα βίωσαν πολλαπλές δασικές πυρκαγιές φέτος το καλοκαίρι, φαινόμενο το οποίο αποκτά επίσης χαρακτηριστικά πρόκλησης για όλη την Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments