Οικονομία

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Αύγουστο

Ευρωζώνη: Αυξήθηκε η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Αύγουστο
Ευρωζώνη: Αυξητική παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο σύμφωνα με αποτελέσματα της έρευνας IHS Markit που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Αυξητική παρέμεινε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο σύμφωνα με αποτελέσματα της έρευνας IHS Markit που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Τι δήλωσε ο επικεφαλής οικονομόλογος της IHS Markit

«Η οικονομική ανάκαμψη της Ευρωζώνης διατήρησε εντυπωσιακή δυναμική τον Αύγουστο, με τον PMI να μειώνεται μόνο ελαφρά από τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα του Ιουλίου, με τον μέσο όρο στο τρίτο τρίμηνο να είναι έως τώρα ο υψηλότερος 21 ετών», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της IHS Markit, Κρις Γουίλιαμσον. «Οι καθυστερήσεις που οφείλονται στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν, ωστόσο, να προκαλούν χάος, με τις εταιρίες να είναι συχνά σε αδυναμία να ικανοποιήσουν τη ζήτηση και ωθώντας ανοδικά το κόστος των εταιρειών», πρόσθεσε.

Οι επιχειρήσεις αύξησαν τις προσλήψεις τους με τον υψηλότερο σχεδόν ρυθμό που έχει καταγραφεί ποτέ, αλλά εξακολουθούν να μη μπορούν να ολοκληρώσουν όλες τις νέες παραγγελίες, με τις ανεκπλήρωτες εργασίες να κινούνται με τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό στην ιστορία της έρευνας. Ο σύνθετος δείκτης απασχόλησης διατηρήθηκε στις 56,1 μονάδες. «Ενθαρρυντικό είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η δημιουργία θέσεων εργασίας ήταν η ισχυρότερη 21 ετών, κάτι που αντανακλά τις προσπάθειες των εταιρειών να ενισχύσουν τη λειτουργική δυνατότητά τους και να καλύψουν τη ζήτηση», δήλωσε ο Γουίλιαμσον.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments