Οικονομία

Συντάξεις: Ξεκινά από σήμερα η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών

Συντάξεις: Ξεκινά από σήμερα η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών
Συντάξεις: Ξεκινά από σήμερα η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών από τον ΕΦΚΑ για να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής των συντάξεων.

Ξεκινά από σήμερα η εκπαίδευση δικηγόρων και λογιστών-φοροτεχνικών από τον ΕΦΚΑ για να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής των συντάξεων.

Με απόφαση του Διοικητή του e-ΕΦΚΑ Παναγιώτη Δουφεξή, οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο πιστοποίησης αυξάνονται από 180 σε 1200, λόγω του μεγάλου αριθμού αιτήσεων. Σημειώνεται πως για την εκπαίδευση-πιστοποίηση τους θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας με βάση τον χρόνο υποβολής της αίτησης. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί τόσο ασύγχρονα μέσω διαδραστικής διαδικτυακής πλατφόρμας (Moodle) στον ιστότοπο howto.gov.gr, όσο και με διαδικτυακά μαθήματα σε πραγματικό χρόνο. ΕΦΚΑ

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εκπαίδευσης

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα:

  • 1. Νομοθεσία θεμελίωσης δικαιώματος
  • 2. Νομοθεσία Νομιμοποίησης Χρόνου Ασφάλισης και χρήσης του στην απονομή σύνταξης BB(Ανακεφαλαίωση-βεβαίωση χρόνου ασφάλισης μισθωτών και μη μισθωτών,διαπίστωση οφειλών, ενδεχόμενη αναθεώρηση πληρωμών ασφαλιστικών εισφορών, ρυθμίσεις οφειλών μη μισθωτών,αναγνώριση πλασματικών χρόνων ασφάλισης)
  • 3. Υπολογισμός Κύριας Σύνταξης με τους κανόνες του Ν.4387/2016 & του Ν. 4670/2020
  • 4. Δικαιολογητικά
  • 5. Εκπαίδευση στη χρήση εφαρμογών & μηχανογραφικών συστημάτων

Κάθε εκπαιδευτική ενότητα περιλαμβάνει: (α)εκπαιδευτικό βίντεο (παρουσίαση), (β) σημειώσεις, (γ)εκπαιδευτικό υλικό και (δ)τεστ αυτοαξιολόγησης γνώσεων ενότητας (quiz). Οι εξετάσεις πιστοποίησης θα διεξαχθούν στο τέλος Σεπτεμβρίου.Οι συμμετέχοντες στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες μέσωe-mail για την επιλογή τους καθώς και για τις λεπτομέρειες της εκπαίδευσης τους.

Τονίζεται πως στον πρώτο κύκλο θα συμμετάσχουν 800 δικηγόροι και 400 λογιστές-φοροτεχνικοί, κατ΄αναλογία του αριθμού των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τις δυο κατηγορίες επαγγελματιών. Στόχος της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ είναι πολύ σύντομα να ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος εκπαίδευσης -πιστοποίησης για τον οποίο θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments