Ελλάδα

Φωτιές: Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα

Φωτιές: Ξεκίνησαν τα αντιπλημμυρικά έργα
Φωτιές: Καθαρίζονται τα επικίνδυνα σημεία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα υλοτομίας στις περιοχές της Εύβοιας και της Βαρυμπόμπης που κάηκαν από τις φωτιές, σύμφωνα με κυβερνητικες πηγές, προκειμένου να καθαριστούν τα επικίνδυνα σημεία, να εξασφαλιστεί η πρόσβαση και να προχωρήσουν οι αντιπλημμυρικές και αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις ενόψει του χειμώνα.

Φωτιές: Έχουν πιάσει δουλειά οι υλοτόμοι

Οι υλοτόμοι, σύμφωνα με την κυβέρνηση, έχουν πιάσει δουλειά, ενώ για το σκοπό αυτό έγινε σύσκεψη χθες το απόγευμα στο Δημαρχείο Ιστιαίας Αιδηψού, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Γιάννης Κοντζιάς, στελέχη του Δασαρχείου και της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι της εταιρίας ΜΕΤΚΑ που στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης χρηματοδοτεί τα έργα, εκπρόσωποι των συνεταιρισμών υλοτόμων της Εύβοιας (που ανέλαβαν την εκτέλεση του έργων υπό την επίβλεψη του Δασαρχείου) και ομάδα ειδικών επιστημόνων (κυρίως δασολόγοι και καθηγητές Ορεινής Υδρονομίας) με επικεφαλής τον Δασολόγο- Περιβαλλοντολόγο, σύμβουλο του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Βάρρα. Φωτιές

Οι πληροφορίες τονίζουν πως ήδη έχει ολοκληρωθεί η αντιπλημμυρική αναγνωριστική μελέτη και στις επόμενες 10 ημέρες αναμένεται να υλοποιηθούν οι επιμέρους μελέτες που εκπονούνται με ταχείς ρυθμούς αυτή τη στιγμή. Η αντιπλημμυρική θωράκιση, όπως τονίζεται από την κυβέρνηση, είναι η πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή και θα ακολουθήσει η αναδάσωση, καθώς σύμφωνα με τους επιστήμονες που βρίσκονται στις καμένες περιοχές και καταγράφουν σπιθαμή προς σπιθαμή τις εκτάσεις από τις οποίες πέρασε η πυρκαγιά, αρκετά σημεία δεν έχουν καεί ολοσχερώς και θα υπάρξει φυσική αναγέννηση.

Όπως φαίνεται και από το φωτογραφικό υλικό, μεγάλα κομμάτια του δάσους έχουν μείνει ανέγγιχτα και «αφού η φύση ηρεμήσει και κάνει τη δουλειά της, τότε θα προχωρήσουμε και στην αναδάσωση», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

Φωτιές: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης

Υπενθυμίζεται πως στη Βουλή κατατέθηκε το νομοσχέδιο με τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων από τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις δράσεις για γρήγορη αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Αύριο Τετάρτη 25 Αυγούστου θα διεξαχθεί στη Βουλή συζήτηση για το ζήτημα των πυρκαγιών.

Αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων προβλέπεται μεταξύ άλλων η «δημιουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr. Θεσπίζονται μέτρα στήριξης και συγκεκριμένα, έναντι στεγαστικής συνδρομής σε φυσικά και νομικά πρόσωπα καθώς και σε νομικές οντότητες για ζημιές σε επαγγελματικές κτιριακές εγκαταστάσεις και σε κατοικίες και λοιπά κτίρια μη επαγγελματικής χρήσης, ύψους 3.000 ευρώ και εως 14.000 ευρώ ανα περίπτωση. Τίθεται ανώτατο όριο για το συνολικό ποσό της πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής ύψους 120.000 ευρώ ανα δικαιούχο. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments