Ελλάδα

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 3 περιφέρειες

Πολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 3 περιφέρειες
Πολιτική Προστασία: Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Τρίτη, 24 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Χθες δυο νέα πύρινα μέτωπα έκαψαν αρκετά στρέμματα πράσινου σε Βίλια και Κάρυστο και κάηκαν. επίσης, σπίτια.

Νέα φωτιά στα Βίλια

Νέα πυρκαγιά στα πολύπαθα Βίλια ξέσπασε εχθές. Η φωτιά ευτυχώς περιορίστηκε και βρέθηκε σε ύφεση, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής. Η νέα φωτιά ξέσπασε στο ύψος της Κάζας, στην πευκόφυτη δασική έκταση δίπλα από την Παλαιά Εθνική Οδό Ελευσίνας-Θηβών και λόγω των πολύ ισχυρών βοριάδων που έπνεαν στην περιοχή με ριπές έως και 8 μποφόρ, πήρε μεγάλες διαστάσεις και κινήθηκε απειλητικά προς τον Προφήτη Ηλία και τα Βίλια.

Τόσο για τον οικισμό του Προφήτη Ηλία όσο και για τα Βίλια δόθηκε εντολή εκκένωσης, ενώ κάποια σπίτια υπέστησαν ζημιές. Πλέον η ένταση των ανέμων έχει πέσει και οι συνεχείς ρίψεις νερού βοήθησαν στο να οριοθετηθεί το πύρινο μέτωπο και πλέον να βρίσκεται σε ύφεση πριν πέσει το σκοτάδι, αν και θα παραμείνουν ισχυρές δυνάμεις στο σημείο μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και βεβαίως υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων.

Νέα φωτιά στην Εύβοια

Κι ενώ η Εύβοια μετράει τις πληγές της από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ακόμα μια φωτιά ξέσπασε στο νησί και συγκεκριμένα στην Κάρυστο.

Η φωτιά στην Κάρυστο και συγκεκριμένα στο Μαρμάρι όπου ξέσπασε επίσης κάτω από ύποπτες συνθήκες τα ξημερώματα παραμένει οριοθετημένη στην περιοχή Κοκκίνη και στο σημείο επίσης παρέμειναν πολλές ώρες και επιχειρήσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για να τεθεί υπό έλεγχο και υπό τον φόβο τυχόν αναζωπυρώσεων, όπως έγινε χθες το μεσημέρι που αντιμετωπίστηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments