Διεθνή

Ταλιμπάν: Ο εκπρόσωπός τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ελληνικού καναλιού

Ταλιμπάν: Ο εκπρόσωπός τους στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ελληνικού καναλιού
Ταλιμπάν: Ο εκπρόσωπος του νέου καθεστώτος παραχώρησε συνέντευξη σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι η οποία προβληθεί σήμερα το απόγευμα.

Ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν θα μιλήσει αποκλειστικά στο αποψινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA και τον Γιάννη Μούτσο.

Η εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη θα προβληθεί στο αποψινό Κεντρικό Δελτίο του Μεγάλου Καναλιού το οποίο ξεκινά στις 19:45.

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν ανακοινώνουν ένα νέο πλαίσιο διακυβέρνησης

Οι Ταλιμπάν σκοπεύουν να ανακοινώσουν ένα νέο πλαίσιο διακυβέρνησης για το Αφγανιστάν εντός των επόμενων εβδομάδων, δήλωσε εκπρόσωπός τους πρόσφατα, μετά τη γρήγορη ανάληψη της εξουσίας στη χώρα από τους μαχητές τους.

«Νομικοί, θρησκευτικοί και ειδικοί στην εξωτερική πολιτική μεταξύ των Ταλιμπάν στοχεύουν να παρουσιάσουν το νέο πλαίσιο διακυβέρνησης εντός των επόμενων λίγων εβδομάδων», δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος. Ταλιμπάν

Οι Ταλιμπάν επεδίωξαν να παρουσιάσουν ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο μετά την ταχεία ανάληψη του ελέγχου της Καμπούλ την περασμένη Κυριακή.

Ωστόσο κυβερνούσαν με σιδηρά πυγμή το Αφγανιστάν από το 1996 ως το 2001 προτού ανατραπούν από τις συμμαχικές δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ επειδή παρείχαν καταφύγιο στους μαχητές της Αλ Κάιντα που βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

«Η Δύση θα μπορούσε να έχει ένα καλύτερο σχέδιο εκκένωσης» του αεροδρομίου

Οι Ταλιμπάν δεν ευθύνονται για το χάος στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, το οποίο πολιορκείται από χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους που θέλουν να διαφύγουν από τη χώρα, σημείωσε ο αξιωματούχος των Ταλιμπάν. «Η Δύση θα μπορούσε να έχει ένα καλύτερο σχέδιο εκκένωσης», υπογράμμισε. Ταλιμπάν

Οπλισμένα μέλη των Ταλιμπάν γύρω από το αεροδρόμιο έχουν καλέσει αυτούς που δεν έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Αφγανιστάν: Νέα τοποθέτηση Μπάιντεν

Καθώς οι δυτικές χώρες αγωνίζονται να αυξήσουν τον ρυθμό των απομακρύνσεων εν μέσω του χάους και των πληροφοριών για βιαιότητες από τους Ταλιμπάν, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικρίνεται για τον σχεδιασμό της απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν και την ταχεία ανάληψη του ελέγχου της χώρας από τους μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος. Ταλιμπάν

«Δεν έχω δει να αμφισβητείται η αξιοπιστία μας από τους συμμάχους μας», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους έπειτα από ομιλία που εκφώνησε από τον Λευκό Οίκο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε ότι όλοι οι Αμερικανοί, που θέλουν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, θα απομακρυνθούν, και πρόσθεσε ότι περίπου 18.000 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί αεροπορικώς εκτός της χώρας από τον Ιούλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments