Πολιτική

Νέα μέτρα: Οι περιορισμοί σε ανεμβολίαστους από 13 Σεπτεμβρίου – Τι ισχύει για τα τεστ

Νέα μέτρα: Οι περιορισμοί σε ανεμβολίαστους από 13 Σεπτεμβρίου – Τι ισχύει για τα τεστ
Νέα μέτρα: Ανακοινώσεις από το υπουργό Υγείας που θα αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας, ξεκίνησε την ενημέρωσή του, τονίζοντας και επναλαμβάνοντας πως σε ποσοστό άνω του 90% όσοι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Covid είναι ανεμβολίαστοι.

Όσον αφορά τη μάσκα, αυτή θα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους, ενώ θα πρέπει να τη χρησιμοποιούμε και σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός. Παράλληλα, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει στους κλειστούς χώρους

Στους κλειστούς χώρους εστίασης θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες έως 6 μήνες από την διάγνωση. Το ίδιο θα ισχύει και για τα γήπεδα.

Νέα μέτρα Νέα μέτρα

Στους κλειστούς χώρους θεάτρων, σινεμά, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους θα μπορούν να μπουν οι εμβολιασμένοι, αλλά και οι ανεμβολιασμένοι με rapid test εντός 48 ωρών. Σε περίπτωση όμως που οι χώροι αυτοί επιλέξουν να δέχονται μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% χωρητικότητα.

Νέα μέτρα

Όσον αφορά τα γυμναστήρια θα λειτουργούν για εμβολιασμένους και νοσήσαντες (έως 6 μήνες από τη διάγνωση) και ανεμβολίαστους με εργαστηριακό rapid test αντιγόνου λεως 48 ώρες πριν. Νέα μέτρα

Οι εργοδότες έχει το δικαίωμα να ξέρει ποιοι εργαζόμενοι είναι εμβολιασμένοι. Σε όλους τους εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνάθροιση θα πρέπει να υπάρχει επισήμανση για χρήση μάσκας.

Νέα μέτρα: Τι θα ισχύσει με τα test

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας στις δημόσιες δομές θα μπορούν να κάνουν rapid test μόνο οι εμβολιασμένοι και οσοι είναι συμπτωματικοί. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να πηγαίνουν σε ιδιωτικές δομές. Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό rapid test ανά βδομάδα, σε ιδιωτικά κέντρα και τιμή 10 ευρώ. Το τεστ θα ελέγχεται υποχρεωτικά με την εφαρμογή covid free app. Νέα μέτρα

Οι εργαζόμενοι και ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί καθώς και όσοι εργάζονται σε σίτιση, τουρισμό, θέατρο και μουσικές παραγωγές να προσκομίζουν δύο rapid test την εβδομάδα. Νέα μέτρα

Οι μαθητές θα λαμβάνουν 2 self tests ανά εβδομάδα δωρεάν από το κράτος. Οι φοιτητές θα πρέπει να κάνουν 2 rapid test ανά εβδομάδα με δική τους δαπάνη.

Όσοι ταξιδεύουν υποχρεώνονται να κάνουν 1 rapid test έως 48 ωρες πριν το ταξίδι. Τα παιδιά θα κάνουν self test. 

Νέα μέτρα: Δείτε ζωντανά τις ανακοινώσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments