Ελλάδα

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: “Είδηση” έκπληξη για τον γνωστό επιχειρηματία

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: “Είδηση” έκπληξη για τον γνωστό επιχειρηματία
Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Μακελειό" είχε μία "είδηση" σχετικά με τον φαρμακοβιομήχανο.

Μία ιδιαίτερη “είδηση” περιείχε το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Μακελειό”. Η εφημερίδα του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου είχε ως κεντρικό θέμα τον ισχυρό άνδρα της ΒΙΑΝΕΞ κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Πιο συγκεκριμένα, το δημοσίευμα της εφημερίδας θέλει τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να «εισβάλλει» στο πολιτικό σκηνικό. Ο ισχυρός άνδρας της ΒΙΑΝΕΞ σύμφωνα με το σενάριο που παρουσιάζει η εφημερίδα φέρεται να σχεδιάζει την είσοδό του στην πολιτική και μάλιστα διεκδικώντας την ψήφο του λαού προκειμένου να αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Το πρωτοσέλιδο

“Κατεβαίνει για Πρωθυπουργός” είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος του πρωτοσέλιδου της εφημερίδας “Μακελειό”. Σύμφωνα με το σενάριο της εφημερίδας, στόχος του ισχυρού άνδρα της ΒΙΑΝΕΞ είναι να βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με την κάθοδο του στον εκλογικό στίβο.

Λίγα λόγια για τον φαρμακοβιομήχανο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 22 Ιουνίου 1974. Είναι μοναχογιός του Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., της μεγαλύτερης σήμερα ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Από την πλευρά του πατέρα του, κατάγεται από τη Σελλασία Λακωνίας.  Η δραστηριοποίηση της οικογένειας Γιαννακόπουλου στο χώρο του φαρμάκου ξεκίνησε το 1924 από το φαρμακείο της οδού Πειραιώς.

Παρέλαβε τα ηνία της εταιρείας από τον πατέρα του Παύλο και επισήμως τον Ιανουάριο του 2012, όταν ανέλαβε και καθήκοντα αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, εκτός από αυτά του Αντιπροέδρου Δ.Σ της ΒΙΑΝΕΞ. Η νέα εποχή της εταιρείας υπό την ηγεσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου συνδέθηκε με αύξηση της εξωστρέφειας και τη σύναψη σημαντικών συμφωνιών, είτε νέων είτε επέκτασης παλαιότερων. «Του παρέδωσα τα ηνία της μεγαλύτερης ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας εντός συνόρων και είμαι βέβαιος ότι κάποια μέρα θα την κάνει τη μεγαλύτερη και εκτός συνόρων» είχε δηλώσει ο Παύλος Γιαννακόπουλος, τον Ιούλιο του 2013, με αφορμή την ανακοίνωση της συνεργασίας ΒΙΑΝΕΞ – Eli Lilly για την παραγωγή του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνη στις εγκαταστάσεις της ΒΙΑΝΕΞ και εξαγωγή του 100% στην αγορά της Κίνας.

Στο τέλος του 2017 μία ακόμη σημαντική συμφωνία προστέθηκε στο χαρτοφυλάκιο της ΒΙΑΝΕΞ, αυτή, με τον διεθνή φαρμακευτικό οίκο JANSSEN, η οποία αφορά στην προώθηση και διανομή από τη ΒΙΑΝΕΞ, δύο καταξιωμένων φαρμακευτικών προϊόντων της JANSSEN, της παλιπεριδόνης παρατεταμένης αποδέσμευσης (ΠΑ) και της ραμπεπραζόλης. [12][13]

Ένα χρόνο αργότερα (2018) και αφού έχουν συμπληρωθεί 35 χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας στην Ελληνική Αγορά, υπεγράφη συμφωνία με την MSD για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους στη θεραπευτική κατηγορία της δυσλιπιδαιμίας. Επιπροσθέτως, το 2019 η ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διανομή και προώθηση του καρδιομεταβολικού χαρτοφυλακίου των προϊόντων της MSD.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments