Διεθνή

Αεροδρόμιο Καμπούλ: Δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο

Αεροδρόμιο Καμπούλ: Δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο
Αεροδρόμιο Καμπούλ: Συναγερμός έχει σημάνει στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μετά από τις εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο.

Συναγερμός σήμανε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν, καθώς ήδη έχουν γίνει δύο εκρήξεις κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.  Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε κέντρο ελέγχου έξω από την κεντρικη πύλη Abbey Gate του αεροδρομίου, που παλαιότερα βρισκόταν ο βρετανικός στρατός.

Η δεύτερη έκρηξη σε ξενοδοχείο απέναντι από το αεροδρόμιο της Καμπούλ σημειώθηκε πριν από λίγο, ενώ την πληροφορία για νεκρούς επιβεβαιώνει το Πεντάγωνο αλλά και οι Ταλιμπάν. Μάλιστα οι Ταλιμπάν κάνουν λόγο για 13 νεκρούς ανάμεσά τους και παιδιά.

Οι απώλειες από τις εκρήξεις

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά, σκοτώθηκαν ενώ πολλοί φρουροί των Ταλιμπάν τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στους Ταλιμπάν, μεταδίδει το Reuters.

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι μεταξύ των τραυματιών ενδέχεται να είναι και τρεις Αμερικανοί στρατιώτες. Το Reuters μετέδωσε την πληροφορία, επικαλούμενο Αμερικανό αξιωματούχο, ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί. Νωρίτερα, το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera μετέδωσε ότι -σύμφωνα με τους Ταλιμπάν- υπάρχουν 11 νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων είναι και πολλοί ξένοι.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στην Πύλη Άμπεϊ, τη μία από τις τρεις προσβάσεις στο αεροδρόμιο όπου τις τελευταίες ημέρες συνωστίζονται χιλιάδες Αφγανοί, ελπίζοντας ότι θα καταφέρουν να φύγουν από τη χώρα που πλέον ελέγχεται από τους Ταλιμπάν. Αμερικανικός αξιωματούχος έκανε λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Γαλλική πρεσβεία: Απομακρυνθείτε, πιθανή δεύτερη έκρηξη

Η γαλλική πρεσβεία είχε ζητήσει πριν από την πρώτη έκρηξη από τους Αφγανούς που βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ να απομακρυνθούν, καθώς υπάρχει πιθανότητα δεύτερης έκρηξης.

Αξιόπιστες πληροφορίες για επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Υπάρχουν “πάρα πολύ αξιόπιστες” πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι.

Αργά χθες, Τετάρτη, το βράδυ το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλευσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση που θα τους μεταφέρει εκτός της χώρας ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα. Αφγανιστάν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments