Πολιτική

Οικονόμου: Η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι στη φαρέτρα μας

Οικονόμου: Η επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι στη φαρέτρα μας
Οικονόμου: Τι δήλωσε στη σημερινή ενημέρωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πραγματοποίησε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικόνομου. Τα βασικότερα σημεία στα οποία αναφέρθηκε ο κ. Οικονόμου ήταν η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, η οποία όπως είπε βρίσκεται στο «τραπέζι» αλλά και οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια που θα ανακοινωθούν μέχρι τη Δευτέρα.

Οικονόμου: «Θέλουμε να διασφαλίσουμε την αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στα μέτρα είπε ότι όσο η πανδημία και η Δέλτα επιμένουν η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. «Θέλουμε να διασφαλίσουμε την αποκατάσταση της ζωής στην πληρότητά της.

Μαθητές και φοιτητές δεν μπορούν να διανοηθούν ότι η ζωή τους θα μπει σε αγκύλες. Η επιστήμη μας έχει δώσει όπλα και θα ήταν άδικο να ζούμε με μέτρα οριζόντιου περιορισμού», είπε μεταξύ άλλων. «Τα μέτρα που λάβαμε έχουν σκοπό να προστατεύσουν εμβολιασμένους και μη. Θα ήταν παράλογο να βάλουμε περιορισμούς στους εμβολιασμένους αλλά θα ήταν ανεύθυνο να καθόμαστε με σταυρωμένα στα χέρια», τόνισε ακόμα.

Οικονόμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα έργα αποκατάστασης στις πληγείσες περιοχές. Είπε ακόμα ότι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει σήμερα ταξίδι ιδιωτικού χαρακτήρα στις ΗΠΑ και θα επιστρέψει την Δευτέρα. Όπως σημείωσε το ταξίδι γίνεται προκειμένου να εγκαταστήσει την κόρη του στο Πανεπιστήμιο.

Οικονόμου για φοιτητές: «Το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει»

Απαντώντας σε ερώτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών ο κ. Οικονόμου είπε ότι είμαστε καλύτερα από ότι στην καρδιά του καλοκαιριού και η επέκταση της υποχρεωτικότητας είναι στην εργαλειοθήκη μας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ακόμα όταν ρωτήθηκε αν στους κλειστούς χώρους συμπεριλαμβάνονται και οι εκκλησίες είπε ότι υπάρχουν ήδη περιοριστικά μέτρα και εκεί είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Είπε ακόμα ότι η επέκταση της υποχρεωτικότητας θα αποφασισθεί αν κριθεί αναγκαίο με βάση τα ποσοστά εμβολιασμών σε κάθε κατηγορία και δεν είναι φρόνιμο σε αυτή την φάση να κάνουμε εικασίες και σενάρια. Στο ερώτημα πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις είπε ότι μέχρι την Δευτέρα θα ανακοινωθούν. Για τα υποχρεωτικά rapid test στους φοιτητές είπε: «το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει». Οικονόμου

Οικονόμου: Δεν επιδιώκουμε διχασμούς

“Δεν επιδιώκουμε διχασμούς. Δεν βάζουμε απέναντι κανέναν. Δεν διαχωρίζουμε τους πολίτες. Δωρεάν εμβόλια σε όλους παρέχουμε. Όποιο επιθυμεί ο καθένας. Από αυτά με τα οποία έχουν εμβολιαστεί 4,9 δισ. άνθρωποι στον κόσμο. Από την άλλη όμως θα ήταν και ανεύθυνο από την πλευρά μας να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια” τόνισε πριν από λίγη ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στο θέμα των εμβολιασμών, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Η επιστήμη μας έδωσε τα όπλα που χρειαζόμαστε. Θα ήταν τεράστιο λάθος εκ μέρους μας να συνεχίσουμε με την τακτική των οριζόντιων περιορισμών, από τη στιγμή που η πλειοψηφία της κοινωνίας υψώνει ασπίδα ανοσίας μέσω του εμβολιασμού» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Οικονόμου: Οι δηλώσεις για την επίσκεψη Μενέντεζ

Επίσης αναφέρθηκε στην πρωινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των Η.Π.Α., Γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας επ’ ευκαιρία του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, και είπε ότι ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε στο πρόσωπο του κ. Μενέντεζ έναν πολύ καλό φίλο της Ελλάδας, αλλά και έναν άνθρωπο που έχει θέσει τη στρατηγική σημασία της Ανατολικής Μεσογείου στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ.

“Έναν άνθρωπο με αρχές, προσηλωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο ως θεμελιώδεις αρχές που θα πρέπει να διαπνέουν τις πολιτισμένες χώρες κατά την επίλυση των διαφορών τους. Υπογράμμισε παράλληλα, ότι αναμένουμε την ολοκλήρωση του Νόμου περί ‘Αμυνας και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης Η.Π.Α. – Ελλάδας 2021, ο οποίος θα αποτελέσει ορόσημο για την περαιτέρω πρόοδο των διμερών μας σχέσεων” είπε ο κ.Οικονόμου και πρόσθεσε:

“Συζητήθηκαν περιφερειακά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, με εστίαση στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Βόρεια Αφρική και τα Βαλκάνια, αλλά και τη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο την κατάσταση το Αφγανιστάν. Από την πλευρά του ο κ. Μενέντεζ ανάμεσα στ’ άλλα ανέφερε: «Είμαστε ευγνώμονες για τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζετε για την εμβάθυνση της συνεργασίας μας, στους τομείς της άμυνας, της οικονομίας και της ενέργειας» και πρόσθεσε: «Εκτιμούμε πραγματικά τον ηγετικό σας ρόλο στα ζητήματα των ημερών, όπως η κλιματική Αλλαγή».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments