Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 27/08: Γεμίζουν και πάλι οι ΜΕΘ

Κρούσματα σήμερα 27/08: Γεμίζουν και πάλι οι ΜΕΘ
Κρούσματα σήμερα 27/08: Μετά την ανακοίνωση των μέτρων για το Φθινόπωρο, συνεχίζονται οι εκκλήσεις από τους ειδικούς για τον εμβολιασμό.

Τα κρούσματα για σήμερα 27/08 αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Την Πέμπτη τα συνολικά νέα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 3.538 , εκ των οποίων 843 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 365 νέα κρούσματα. Σταθερά στο «κόκκινο» για πολλοστή μέρα στη σειρά βρίσκεται η Κρήτη, με το Ηράκλειο να «δίνει» 106 κρούσματα.

Μετά την ανακοίνωση του νέου υγειονομικού πακέτου για την καταπολέμηση της πανδημίας υπήρξαν πολλές αντιδράσεις. Παρόλα αυτά οι ειδικοί με κάθε ευκαιρία απευθύνουν εκκλήσεις για τον όσο πιο σύντομο εμβολιασμό όσων δεν έχουν εμβολιαστεί. 

 Κρούσματα σήμερα 25/08

Στο “κόκκινο” βρίσκονται 10 περιοχές

Το γεγονός αυτό, έχει ως συνέπεια οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» να φλερτάρουν με μίνι lockdown, όπως στις περιπτώσεις της Μεσσηνίας, της Κρήτης, του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου. Οι περιοχές αυτές είναι οι εξής:

  • Νάξος 7,70%
  • Ικαρία 6,90%
  • Ηλεία 6,51%
  • Ανδρος 5,36%
  • Καβάλα 4,89%
  • Μεσσηνία 4,80% (βρίσκεται, ήδη, υπό καθεστώς μίνι lockdown)
  • Ιθάκης 4,78%
  • Μύκονος 4,73%
  • Θεσπρωτίας 4,42%
  • Νησιά του Αργοσαρωνικού 4,19%
  • Κάλυμνο 4,12%

Γιατί δεν είναι επικίνδυνο το εμβόλιο

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Μίνα Γκάγκα σημείωσε «Το εμβόλιο δεν έχει ζώντα ιό, δεν επηρεάζει το ανοσολογικό υπόβαθρο του ανθρώπου, είναι ελάχιστες  οι περιπτώσεις που δεν μπορεί κανείς να κάνει το εμβόλιο» εξήγησε η κ. Γκάγκα. «Μετά 5,5 δισ. δόσεις δεν χρειάζεται ερμηνεία τι έχουν δώσει τα εμβόλια στην ανθρωπότητα όλα αυτά τα χρόνια» υπογράμμισε.

«Υπάρχουν άνθρωποι, παρά τη φροντίδα, που δεν πάνε καλά, αυτό μας φοβίζει και μας στενοχωρεί» δήλωσε η Μίνα Γκάγκα.

Γκάγκα: Πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση

Ερωτηθείσα για το άμεσο μέλλον ανέφερε ότι «με φοβίζει πάρα πολύ το πώς θα είναι τα νοσοκομεία σε Αθήνα και της περιφέρειας και πώς θα είναι η ζωή για όλους, πρέπει να περιορίσουμε τη μετάδοση, για να γυρίσουμε στη φυσιολογική ζωή με εμβολιασμούς και τήρηση των μέτρων προφύλαξης».

«Είμαστε συνεχώς γεμάτοι, είμαστε το μεγαλύτερο βέβαια νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, με το που αδειάζει ένα κρεβάτι ταυτοποιείται και έρχεται άλλος ασθενής. Η πίεση και οι εισαγωγές είναι καθημερινές. Πάνω από 300 κρεβάτια έχουμε και 84 κρεβάτια είναι μονάδες» ανέφερε.

Οι πανελλαδικές νοσηλείες, συνέχισε η κ. Γκάγκα, έχουν αυξηθεί κατά 25% μέσα σε 2 εβδομάδες, εμείς εδώ και σε 1 μήνα περίπου είμαστε συνεχώς γεμάτοι. Αλλα νοσοκομεία πιθανόν πρέπει να ανοίξουν, χρειάζονται καινούργια τμήματα, εμείς γυρίσαμε το νοσοκομείο σε λειτουργία COVID εδώ και 1,5 μήνα περίπου.

Παγώνη: Έρχονται στα νοσοκομεία ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό

Την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία των εμβολιασμών τόνισε η Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Αθήνας και Πειραιά μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA. Υποστήριξε ότι η μετάλλαξη «Δέλτα» έχει αλλάξει τα δεδομένα που γνωρίζαμε για την πανδημία.

Η κ. Παγώνη τόνισε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα από τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο αν δεν εμβολιαστούμε. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι πηγαίνουν στα νοσοκομεία ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό, ενώ υπάρχουν και 13 μωρά που νοσηλεύονται με τον ιό.

«Να πάνε όλοι να εμβολιαστούν γιατί η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο επιθετική και επικίνδυνη, που τα πράγματα από Σεπτέμβριο και Οκτώβριο θα είναι πολύ δύσκολα. Νομίζαμε ότι θα αντιμετωπίζαμε όπως τις υπόλοιπες. Κανένας μας δεν το περίμενε ότι θα είναι τόσο επιθετική η Δέλτα. Έρχονται ολόκληρες οικογένειες στα νοσοκομεία», ήταν τα λόγια της.

Αναμονή για την τρίτη δόση

Σχετικά με την τρίτη δόση του εμβολίου, η Ματίνα Παγώνη είπε ότι σε λίγες ημέρες η επιτροπή εμβολιασμών θα αποφασίσει τι θα γίνει και με τις άλλες ομάδες που θα χρειαστεί να κάνουν την επαναληπτική δόση.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στην επιτροπή εμβολιασμών και υποστήριξε ότι έδωσε μια τυποποιημένη απάντηση στην επιστολή που έστειλαν σχετικά την τρίτη δόση. Αναφορικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών είπε: «Οι συνδικαλιστές ήταν οι πρώτοι και έκαναν και ημερίδα για τους εμβολιασμούς των νοσοκομειακών γιατρών, με επιστολές προς όλα τα νοσοκομεία και προσωπικές επαφές.

Πιστεύουμε στην καθολικότητα του εμβολιασμού, που μέσα συμπεριλαμβάνει την προσωπική υποχρέωση του καθενός που δουλεύει στα νοσοκομεία, να πάει να εμβολιαστεί».

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, αυξάνεται ο αριθμός των νοσοκομειακών γιατρών που εμβολιάζονται τις τελευταίες μέρες, ενώ έως τώρα το 94,75% αυτών είναι εμβολιασμένο.

Τζανάκης: Να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε αστυνομία και στρατό

Οι εργαζόμενοι σε δομές φροντίδας είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν. Μάλιστα είχαν περιθώριο μέχρι τις 16 Αυγούστου να κάνουν το εμβόλιο και μετά το πέρας αυτής της ημερομηνίας, όσοι εξακολουθούν να μη το έχουν κάνει, βγαίνουν σε αναστολή εργασίας.

Ο Νίκος Τζανάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός να προχωρήσει και σε άλλους τομείς. Τόνισε ότι θα πρέπει να ξεκινήσει από τον κρατικό μηχανισμό φέρνοντας σαν παράδειγμα τους αστυνομικούς και όσους υπηρετούν στον στρατό.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας πρόσθεσε ότι ο εμβολιασμός θα πρέπει να γίνει υποχρεωτικός και σε τομείς του ιδιωτικού τομέα, αναφέροντας καταστήματα και υπηρεσίες υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παγώνη: Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα

Μιλώντας στο Open η Ματίνα Παγώνη σημείωσε χαρακτηριστικά, «Εγώ περιμένω να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τώρα που γύρισε από τις διακοπές. Φέρουμε μεγάλη ευθύνη να πείσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, για να καταλάβει γιατί πρέπει να εμβολιαστεί και τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη, δεν υπάρχει περίπτωση να πετύχουμε τείχος ανοσίας, είναι τέλος Αυγούστου. Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση. Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση μόνον σε covid», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και λοιμωξιολόγος Ματίνα Παγώνη.

«Οι θάνατοι έχουν ξεκινήσει να μας φοβίζουν από τώρα. Είδατε στην Αμερική τι έχει συμβεί με την αύξηση κρουσμάτων στα μικρά παιδιά. Και αυτοί που βγήκαν από τις ΜΕΘ ένα 10% θα έχει προβλήματα λόγω covid», σχολίασε.

Όσον αφορά τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί η κυρία Παγώνη τονίζει: «Δεν είναι αρνητές όσοι δεν πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να τρέξουν συνεργεία όπου βρίσκεται ο κόσμος. Πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις από εδώ και πέρα.

Δεν θα κατέβουν οι άνθρωποι από τα χωριά να πάνε να εμβολιαστούν. Μακάρι να είχαμε άλλα όπλα, φάρμακα, και να μη χρειαζόμασταν τα εμβόλια. Οι παιδίατροι πρέπει να έρθουν άμεσα σε επαφή με τους γονείς και να τους ενημερώσουν για το εμβόλιο. Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να είναι υγιή στα σχολεία τους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments