Οικονομία

ΙΕΚ: Καθιερώνεται αμειβόμενη πρακτική για τους σπουδαστές

ΙΕΚ: Καθιερώνεται αμειβόμενη πρακτική για τους σπουδαστές
ΙΕΚ: Αμειβόμενη πρακτική για τους σπουδαστές των ΙΕΚ θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ. στην αγορά εργασίας.

Αμειβόμενη πρακτική για τους σπουδαστές των ΙΕΚ θα υλοποιηθεί για πρώτη φορά για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ. στην αγορά εργασίας.

Τι αλλάζει

Οι καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους θα λαμβάνουν αποζημίωση ίση με το 80% του νομοθετημένου ορίου του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη και θα χρηματοδοτείται από εξασφαλισμένους για το λόγο αυτό ενωσιακούς πόρους.

Η δράση εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υ.ΠΑΙ.Θ. για την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος ένταξης των καταρτιζόμενων στα Ι.Ε.Κ. στην αγορά εργασίας. Η βασική διασύνδεση των καταρτιζομένων με την αγορά εργασίας επιτυγχάνεται με τον θεσμό της Πρακτικής Άσκησης σε χώρους εργασίας, μέσω της οποίας οι καταρτιζόμενοι ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτιση τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στα ΙΕΚ

Νέες προσλήψεις προωθεί ο ΟΑΕΔ για τη στελέχωση 30 Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι την Κυριακή 29 Αυγούστου και ώρα στις 23:59.

Που υποβάλλονται αιτήσεις

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημόσιου gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης του TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/katartise-kai-ekpaideutiko-periekhomeno/aitese-oromisthion-ekpaideutikon-iek-oaed . Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Κατάρτιση και εκπαιδευτικό περιεχόμενο → Αίτηση ωρομισθίων εκπαιδευτικών ΙΕΚ – ΟΑΕΔ.

Πληροφορίες για τις ζητούμενες ειδικότητες του έκτακτου εκπαιδευτικού προσωπικού, την υποβολή αιτήσεων και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, Υπουργική Απόφαση και τη σχετική Προκήρυξη, παρέχονται στον ιστότοπο του Οργανισμού www.oaed.gr, στις ενότητες «Νέα & Ανακοινώσεις» και «Κατάρτιση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments