Οικονομία

Πυρόπληκτοι: Νέες πληρωμές σε 1.365 δικαιούχους αποζημιώσεων

Πυρόπληκτοι: Νέες πληρωμές σε 1.365 δικαιούχους αποζημιώσεων
Πυρόπληκτοι: Σε νέες πληρωμές σε πυρόπληκτους των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών προχώρησε σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών. Είναι η τρίτη κατά σειρά αποζημίωση από το αρμόδιο υπουργείο.
Πυρόπληκτοι: Σε νέες πληρωμές σε πυρόπληκτους των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών προχώρησε σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών. Είναι η τρίτη κατά σειρά αποζημίωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Σε νέες πληρωμές σε πυρόπληκτους των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών προχώρησε σήμερα Παρασκευή 27 Αυγούστου το υπουργείο Οικονομικών. Είναι η τρίτη κατά σειρά αποζημίωση από το αρμόδιο υπουργείο.

Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Ειδικότερα, πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

 • 548 δικαιούχων, ποσό 3.028.660,53 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.
 •  399 δικαιούχων, ποσό 1.181.057,55 ευρώ ως αποζημίωση οικοσκευής.
 • 882 δικαιούχων, ποσό 2.052.000,00 ευρώ έναντι επιχορήγησης σε επιχειρήσεις.

Έτσι, το συνολικό ποσό το οποίο καταβάλλεται σήμερα ανέρχεται στα 6.261.718,08 ευρώ και αφορά 1.365 μοναδιαίους Α.Φ.Μ. Ήδη, μέσα σε μόλις 8 ημέρες από την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας για Κρατική Αρωγή στις πυρόπληκτες περιοχές (arogi.gov.gr), έχουν διατεθεί συνολικά 16.713.851,06 ευρώ στους πρώτους 3.107 πολίτες (μοναδιαίοι Α.Φ.Μ.), που υπέβαλαν τις αιτήσεις τους.

Πως θα δουν οι δικαιούχοι την αποζημίωση

 • Οι δικαιούχοι θα δουν την πίστωση στους λογαριασμούς που έχουν δηλώσει στο Taxisnet έως το βράδυ, ανάλογα με τις ροές πίστωσης της κάθε τράπεζας.
 • Η επεξεργασία των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται συνεχίζεται και η επόμενη πληρωμή θα πραγματοποιηθεί, όπως έχει ανακοινωθεί, την προσεχή Τρίτη.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30ή Σεπτεμβρίου 2021.

Τι πρέπει να υποβάλλουν οι πληγέντες

Οι πληγέντες από τις πυρκαγιές μπορούν μέσω της υποβολής μίας ενιαίας αίτησης, η οποία συνιστά ταυτοχρόνως και υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) ως προς την αλήθεια του περιεχομένου της, να ζητήσουν:

 • προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής,
 • την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ,
 • οικονομική ενίσχυση για την οικοσκευή,
 • οικονομική ενίσχυση για τις ζημιές σε εξοπλισμό κ.λπ., που υπέστησαν επιχειρήσεις, αγροτικές εκμεταλλεύσεις και μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα.

Ποια τα ποσά

 • 6.000 ευρώ για αποζημίωση οικοσκευής ανά κατοικία,
 • 8.000 ευρώ για την αντιμετώπιση ζημιών σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα φορείς, συμπεριλαμβανομένων των αγροτικών, κτηνοτροφικών, πτηνοτροφικών και χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων, με εγκαταστάσεις, και
 • 14.000 ευρώ για στεγαστική συνδρομή σε ιδιοκτήτες που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Πως γίνεται η καταβολή της ενίσχυσης

 • 1. Ο ιδιοκτήτης δηλώνει ότι το ακίνητο είναι μισθωμένο, παραπέμποντας στη σχετική δήλωση μίσθωσης. Με βάση αυτό, προκύπτει ο πρώτος από τους μισθωτές (σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότεροι του ενός), ο οποίος θα λάβει το συνολικό ποσό αποζημίωσης για την αποκατάσταση της οικοσκευής.
 • 2. Την επόμενη ημέρα, ο μισθωτής ενημερώνεται μέσω σχετικού μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι υπάρχει για αυτόν αίτηση- δήλωση αποζημίωσης οικοσκευής στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, εισέρχεται στην πλατφόρμα, αποδέχεται την αίτηση και καθίσταται οριστικά δικαιούχος.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments