Ελλάδα

Φορτηγό πλοίο: Bυθίζεται στο Μυρτώο Πέλαγος με 16 άτομα πλήρωμα

Φορτηγό πλοίο: Bυθίζεται στο Μυρτώο Πέλαγος με 16 άτομα πλήρωμα
Στη βραχονησίδα «Καράβια», στο Μυρτώο Πέλαγος, προσέκρουσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και βυθίζεται, φορτηγό πλοίο με σημαία Τόγκο και 16 άτομα μέλη πλήρωμα, όλοι υπήκοοι Συρίας.

Στη βραχονησίδα «Καράβια», στο Μυρτώο Πέλαγος, προσέκρουσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες και βυθίζεται, φορτηγό πλοίο με σημαία Τόγκο και 16 άτομα μέλη πλήρωμα, όλοι υπήκοοι Συρίας.

Οι 16 ναυτικοί του φορτηγού πλοίου με σημαία Τόνγκο «SEA BIRD» περισυνελέγησαν από παραπλέοντα πλοία και είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας στη θαλάσσια περιοχή ο καιρός είναι καλός ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερη πληροφόρηση για την κατάσταση του πλοίου.

Αιγαίο πέλαγος ονομάζεται η θαλάσσια περιοχή της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου μεταξύ Α. Ελλάδας και Μ. Ασίας, αποκαλούμενη ενίοτε και Αρχιπέλαγος.

Το Αιγαίο εχει έκταση 240.000 τ.χλμ. και μέγιστο βάθος 2.249 μέτρα μεταξύ Κρήτης και Κυκλάδων. Μεγαλύτερη πόλη του γεωγραφικού διαμερίσματος είναι η Ρόδος. Υπήρξε η κοιτίδα του Αιγαιακού πολιτισμού. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το όνομά του προέρχεται από τον Αιγέα, βασιλιά της Αθήνας και πατέρα του Θησέα, ο οποίος έπεσε και πνίγηκε στα νερά του πελάγους από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Από την αρχαιότητα ακόμα τα διάφορα τμήματα του Αιγαίου έχουν ιδιαίτερα ονόματα:

  • Μυρτώο πέλαγος, μεταξύ Σουνίου και Κυθήρων.
  • Θρακικό πέλαγος, μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και θρακικών ακτών.
  • Ικάριο πέλαγος, μεταξύ Χίου και Κω.
  • Κρητικό πέλαγος, βόρεια της Κρήτης.
  • Καρπάθιο πέλαγος, μεταξύ Καρπάθου και μικρασιατικών ακτών.
  • Ευβοϊκή θάλασσα, που περιβρέχει το νησί Εύβοια.
  • Δωδεκανησιακή θάλασσα, που περιβάλλει τα Δωδεκάνησα.

Λιμάνια

Στην ηπειρωτική Ελλάδα του Πειραιά, της Ελευσίνας, του Λαυρίου, της Ραφήνας, του Ναυπλίου, της Χαλκίδας, της Στυλίδας, του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας, του Πόρτο Λάγο, της Αλεξανδρούπολης, του Ίβριτζε (κόλπος Ξηρού στην Α. Θράκη). Στη Μ. Ασία: Αϊβαλί ή Κυδωνιές, της Σμύρνης, της Αλικαρνασσού, του Κουσάντασι. Στην Κρήτη: του Ηρακλείου, της Σούδας, των Χανίων. Στα άλλα νησιά: της Μυτιλήνης, της Χίου, Βαθύ (Σάμου), της Ρόδου, της Άνδρου, της Θάσου, της Ερμούπολης (Σύρου). pelagos

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments