Ελλάδα

Σώματα Ασφαλείας: Αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμών

Σώματα Ασφαλείας: Αυξάνονται τα ποσοστά εμβολιασμών
Αυξητική τάση στους εμβολιασμούς σε ΕΛ.ΑΣ, πυροσβεστική και λιμενικό σώμα.

Αυξάνονται το τελευταίο διάστημα τα ποσοστά εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, σε ένα ποσοστό 10-15% κυμαίνεται ο μέσος όρος των αρνητών εμβολιασμού σε ΕΛ.ΑΣ, πυροσβεστική και λιμενικό σώμα. Ωστόσο και στα τρία αυτά σώματα καταγράφεται μια αυξητική τάση στους εμβολιασμούς.

Αναλυτικά τα στοιχεία ανα σώμα:

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

61,53% εμβολιασμένοι-33.841 αστυνομικοί 28,47% ανεμβολίαστοι-15.658 αστυνομικοί 10% οι νοσήσαντες-5.500 αστυνομικοί

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

57% Εμβολιασμένοι (6.840 πυροσβέστες) 43% Ανεμβολίαστοι (5.160 πυροσβέστες)

ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

65% Εμβολιασμένοι (4.782 λιμενικοί) 35% Ανεμβολίαστοι (2.574 λιμενικοί)

Κορωνοϊός: «Ο στόχος είναι να πάμε στα 7 εκατ. εμβολιασμένους, ώστε μαζί με όσους έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία να μπούμε στο φθινόπωρο σχεδόν με το 80% του πληθυσμού θωρακισμένο από την πανδημία».

Με τους αριθμούς των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων να παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα και με τα στοιχεία να υποδηλώνουν πως η κατάσταση που διαμορφώνει ο κορωνοϊός θα επιδεινωθεί, έντονη είναι η ανησυχία για τις αντοχές του συστήματος υγείας. Παράλληλα, η κυβέρνηση στοχεύει σε αύξηση των εμβολιασμένων ούτως ώστε να φτάσουμε ως χώρα στο 80% του πληθυσμού που διαθέτει ανοσία εντός του Φθινοπώρου.

Να μπούμε στο φθινόπωρο με το 80% θωρακισμένο

Κορωνοϊός

«Ο συλλογικός στόχος που πρέπει να θέσουμε από εδώ και πέρα είναι να πάμε από τα 6 στα 7 εκατομμύρια πολίτες που έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο, ώστε συνδυαστικά με όσους έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία να μπούμε στο φθινόπωρο σχεδόν με το 80% του πληθυσμού θωρακισμένο από τους κινδύνους της πανδημίας. Τα ποσοστά αυτά δεν είναι άπιαστα. Σημειώνονται ήδη σε χώρες της δυτικής Ευρώπης. Και αν κρίνουμε από την αισθητή αύξηση των νέων ραντεβού για εμβολιασμό που σημειώνεται από τις 16/8 και μετά, πιστεύουμε ότι μπορούμε να τα πετύχουμε και εμείς» αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments