Πως Να

Πως να ξεκλειδώσεις το κινητό σου ακόμα κι αν φοράς μάσκα

Πως να ξεκλειδώσεις το κινητό σου ακόμα κι αν φοράς μάσκα
Κινητό: Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να ξεκλειδώσετε την κινητή σας συσκευή χρησιμοποιώντας το Face ID ακόμη κι αν φοράτε μάσκα.
Κινητό: Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να ξεκλειδώσετε την κινητή σας συσκευή χρησιμοποιώντας το Face ID ακόμη κι αν φοράτε μάσκα.

Δυστυχώς, για παραπάνω από ένα χρόνο, η μάσκα έχει καταστεί ένα από τα βασικά καθημερινά μας αξεσουάρ και όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις, ο κορωνοϊός δεν πρόκειται να μας αφήσει να την αποχωριστούμε σύντομα. Δείτε παρακάτω στο κείμενο που ακολουθεί πως μπορείτε να ξεκλειδώνετε δίχως πρόβλημα το κινητό σας ακόμη και όταν φοράτε την μάσκα σας.

Να πως θα ξεκλειδώνετε δίχως πρόβλημα το κινητό σας:

Αν και έχουμε όλοι συνηθίσει την χρήση της υπάρχουν μερικές καθημερινές συνήθειες που δυσκολευόμαστε πολύ να τις κάνουμε με μάσκα. Μια από αυτές είναι το ξεκλείδωμα του κινητού όταν έχει face id.

Κινητό

Μια λειτουργία που «σώζει» από περίεργους αλλά και κλέφτες το face id χρειάζεται απλώς το πρόσωπό μας για να ανοίξει το κινητό μας, δηλαδή τη ζωή μας όλη.

Τι γίνεται όμως όταν φοράμε μάσκα και δεν μπορεί να μας αναγνωρίσει; Κινητό

Υπάρχει λύση ή πρέπει να κατεβάζουμε κάθε φορά τη μάσκα, να απολυμαίνουμε τα χέρια μας, να ανοίγουμε το κινητό, και φτου και από την αρχή;

Κινητό: Ένα βίντεο στο Tik Tok έχει την πιο απλή λύση και μας την προτείνει:

@camillamalm

Best iPhone tip I’ve gotten in a long time 🙌🏼😍😷 #howto #howtounlockaniphone #howtomask #iphonetricks #iphonetrick #iphonetricksandtips #iphonehack

♬ original sound – camillamalm

Κινητό: Η νέα έκδοση του iOS 14.5 δίνει την λύση σε όσους θέλουν να ξεκλειδώσουν το iPhone φορώντας μάσκα κατά του κορωνοϊού

Μέχρι τώρα το Face ID δεν μπορεί να λειτουργήσει αν κάποιος φοράει μάσκα. Όμως η Apple μετά τα αιτήματα των χρηστών το έλυσε και αυτό με το iOS 14.5. Η νέα έκδοση του iPhone λύνει το πρόβλημα αυτό με την βοήθεια του Apple Watch. Πλέον η συγκεκριμένη έκδοση του iOS είναι διαθέσιμη. Κινητό

Πιο συγκεκριμένα, με την πανδημία όμως και την χρήση της μάσκας προστασίας αυτός ο τρόπος ξεκλειδώματος δεν ήταν πλέον ο πιο ιδανικός ειδικά σε περιπτώσεις που οι χρήστες ήθελαν να ξεκλειδώσουν την συσκευή τους σε ένα δημόσιο χώρο.

Η απάντηση της Apple

Έτσι οι τεχνικοί της εταιρεία έφεραν ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους iPhone χρήστες που φοράνε το Apple Watch τους να μπορούν να ξεκλειδώσουν το iPhone τους μέσω του Face ID.

Η διαδικασία είναι παρόμοια με το ξεκλείδωμα ενός Mac με το Apple Watch. Όταν η συσκευή ξεκλειδώσει με επιτυχία ο χρήστης λαμβάνει μια δόνηση και μια ειδοποίηση στο Apple Watch του. Να τονίσουμε πως το Apple Watch ξεκλειδώνει το iPhone όταν φοράτε μάσκα αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει αυθεντικοποίηση σας για το Apple Pay ή για App Store αγορές.

Τι θα χρειαστείτε

‌iPhone‌ X ή νεότερη συσκευή με Face ID Apple Watch Series 3 ή νεότερο μοντέλο iOS 14.5 η νεότερη έκδοση εγκατεστημένη στο ‌iPhone‌ watchOS 7.4 η νεότερη έκδοση εγκατεστημένη στο Apple Watch

Πώς να ρυθμίσετε το ξεκλείδωμα του iPhone μέσω Apple Watch

Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις – Settings του iPhone σας Επιλέξτε Face ID & Passcode. Τοποθετήστε το passcode. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε το “Unlock With Apple Watch” εν συνεχεία γυρίστε τον διακόπτη σε θέση ON

Πώς να ξεκλειδώσετε το iPhone με το Apple Watch

Για να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch ώστε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας αυτό πρέπει να βρίσκεται κοντά και στο καρπό σας, να είναι ξεκλείδωτο και να έχει προστασία μέσω passcode. Αν δεν έχετε βάλει passcode στο Apple Watch σας ακόμη πηγαίνετε στην Watch εφαρμογή στο iPhone και επιλέξτε Passcode -> Turn Passcode On, και βάλτε τον κωδικό που θέλετε.

Την πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με το Apple Watch όταν φοράτε μάσκα το iPhone θα σας ζητήσει να βάλετε το passcode σας. Μόλις το κάνετε αυτό όλες οι επόμενες προσπάθειες ξεκλειδώματος θα γίνονται αυτόματα και θα έχετε μια δόνηση στον καρπό σας για κάθε επιτυχές ξεκλείδωμα. Αν αφαιρέσετε το Apple Watch από τον καρπό σας την νύχτα για παράδειγμα για να το φορτίσετε θα χρειαστεί να βάλετε εκ νέου το passcode σας. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments