Διεθνή

Αφγανιστάν: Γυναίκα γέννησε μέσα στο αεροπλάνο που την μετέφερε στη Βρετανία

Αφγανιστάν: Γυναίκα γέννησε μέσα στο αεροπλάνο που την μετέφερε στη Βρετανία
Η Σομάν Νούρι, 26 ετών, αισθάνθηκε τις πρώτες ωδίνες αφού το αεροσκάφος της είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι και κατευθυνόταν στο Μπέρμιγχαμ.

Μια Αφγανή που επέβαινε σε αεροσκάφος με προορισμό της Βρετανία γέννησε ένα κοριτσάκι νωρίς σήμερα το πρωί με τη βοήθεια του πληρώματος.

Η Σομάν Νούρι, 26 ετών, αισθάνθηκε τις πρώτες ωδίνες αφού το αεροσκάφος της είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι και κατευθυνόταν στο Μπέρμιγχαμ.

Γέννησε λίγη ώρα αργότερα, σε υψόμετρο 10.000 μέτρων, στον εναέριο χώρο του Κουβέιτ.

Η Νούρι και η νεογέννητη κόρη της, που την ονόμασε Χάβα, είναι καλά στην υγεία τους.

Το αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε Αφγανούς πολίτες που είχαν εργαστεί για τη Βρετανία στο Αφγανιστάν, προσγειώθηκε για προληπτικούς λόγους στο Κουβέιτ, αλλά στη συνέχεια συνέχισε το ταξίδι του.

Η Μόσχα ανησυχεί έντονα πως το κενό από την αποχώρηση των ΗΠΑ θα ευνοήσει την επέκταση της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Η Μόσχα θα επιδιώξει την στενότερη συνεργασία της με τα υπόλοιπα μέλη του Οργανισμού της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (ΟΣΣΑ) καθώς η απόσυρση των δυνάμεων των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν προκαλεί κινδύνους για την περιφερειακή ασφάλεια, ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν έχει προκαλέσει πονοκέφαλο για το ζήτημα της ασφάλειας στη Μόσχα, η οποία ανησυχεί για την εξάπλωση του ακραίου Ισλάμ.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε πως η Μόσχα έχει εντείνει τις επαφές της στους κόλπους του ΟΣΣΑ, μιας υπό την Μόσχα συμμαχίας όπου μετέχουν έξι πρώην σοβιετικές δημοκρατίες.

«Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τα μέλη του ΟΣΣΑ σχετικά με το Αφγανιστάν… Αυτός είναι ο λόγος που η επικοινωνία μας εντός του ΟΣΣΑ θα πρέπει να ενισχυθεί», είπε ο υπουργός, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κίνδυνος να εισέλθουν σε γειτονικές χώρες ένοπλοι Αφγανοί έχει αυξηθεί έπειτα από την ταχεία κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν αυτό τον μήνα στο Αφγανιστάν καθώς αποσύρονταν οι αμερικανικές δυνάμεις. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments