Lifestyle

Ed Asner: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός

Ed Asner: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός
Ed Asner: Ο καταξιωμένος ηθοποιός απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών.

Ο πιο πολυβραβευμένος ηθοποιός με Emmy, Ed Asner, έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 91 ετών. Ο Ed Asner ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό ως η φωνή του παππού ονόματι “Carl Fredricksen” από το Up! της Pixar (Ψηλά στον Ουρανό).

Η οικογένεια του ηθοποιού έγραψε σε ανακοίνωση πως έφυγε από τη ζωή “ειρηνικά”. “Οι λέξεις δεν μπορούν να εκφράσουν τη θλίψη που νιώθουμε. Με ένα φιλί στο κεφάλι, καληνύχτα μπαμπά. Σε αγαπάμε”, έγραψαν στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter.

Ο ρόλος που εκτόξευσε την καριέρα του όμως και ιδίως στις ΗΠΑ είναι αυτός του Lou Grant τόσο στο “The Mary Tyler Moore Show” όσο και στο spinoff του, “Lou Grant”. Υποδυόμενος τον οξύθυμο αλλά και αξιαγάπητο παρουσιαστή δελτίου ειδήσεων απέσπασε πέντε Emmy, ενώ συνολικά μετράει 7 Emmy βραβεία -τα περισσότερα από κάθε άλλον ηθοποιό στην ιστορία του θεσμού.

Σημαντική προσφορά είχε και στο χώρο του voice acting δανείζοντας τη φωνή του σε διάσημα καρτούν και χαρακτήρες ανά τα χρόνια όπως: τον Joshua στο Joshua and the Battle of Jericho (1986) για τη Hanna-Barbera, τον J. Jonah Jameson στο Spider-Man(1994–98), τον Hoggish Greedly στο Captain Planet and the Planeteers (1990–95), τον Roland Daggett on Batman: The Animated Series (1992–94), Ed Wuncler στο The Boondocks (2005–14) και τη Granny Goodness σε διάφορα animated projects της DC.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε δεκάδες ταινίες όπως το “Elf” στον ρόλο του Άι Βασίλη πλάι στον Will Ferrell. Η παρουσία του όμως κυρίως ήταν τηλεοπτική, με τα τελευταία χρόνια να παίζει σε μικρούς και μεγάλους ρόλους στις σειρές του Netflix, “Grace and Frankie”, “Dead to Me” αλλά και στο “Cobra Kai” τον πατέρα του Johnny Lawrence.

Ο Ed Asner γεννήθηκε στο Μιζούρι το 1929 και ξεκίνησε την υποκριτή από το σχολείο. Υπηρέτησε για δύο χρόνια στη Γαλλία στο στρατό Αμερικανικού Σώματος και επέστρεψε στη συνέχεια στο Σικάγο για θεατρικές δουλειές.

Το 1955 έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ στο ‘Face of a hero’, στη συνέχεια έπαιξε στο Αμερικανικό Φεστιβάλ ‘Shakespeare’ και έκανε εμφανίσεις σε αρκετά σόου εκτός Μπρόντγουεϊ.

Ο ηθοποιός μετακόμισε το 1961 στο Χόλιγουντ όπου και ξεκίνησε την καταξιωμένη καριέρα του τόσο στην τηλεόραση όσο και στον κινηματογράφο, όπως αναφέρει το BBC. Το 1996 εισήχθη στο Hall of Fame της Ακαδημίας Τηλεοπτικών Τεχνών και Επιστημών.

Οι δύο πρωταγωνιστές του Cobra Kai, Ralph Macchio και William Zabka τον αποχαιρέτησαν μέσω του Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments