Ελλάδα

Εμβολιασμός: Πως κλείνουμε ραντεβού

Εμβολιασμός: Πως κλείνουμε ραντεβού
Εμβολιασμός: Όλες οι πληροφορίες για τη διαδικασία.

Οι εμβολιασμοί είναι το κύριο μέλημα τόσο των ειδικών, πνευμονολόγων και λοιμωξιολόγων, όσο και της κυβέρνησης, που με τα νέα μέτρα και τις εκκλήσεις της θέλει να αυξήσει ταχύτατα και σε μεγάλο ποσοστό τη ροή των μαζικών εμβολιασμών.

Οι τρόποι για να κλείσει κάποιος ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού:

  1. Απευθείας με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.
  2. Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.
  3. Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο.

Μέσω της πλατφόρμας

Εφόσον οι πολίτες έχουν ελέγξει τη δυνατότητα και προτεραιότητα εμβολιασμού την τρέχουσα περίοδο, ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού. Συνδέονται στην πλατφόρμα, κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά. Οι πολίτες μπορούν να προχωρήσουν σε προσθήκες/διορθώσεις.

Η διαδικασία

Επιλέγετε το εμβολιαστικό κέντρο και την ημερομηνία που σας εξυπηρετεί για την πρώτη δόση του εμβολίου. Τότε, στην οθόνη, εμφανίζεται ένας πίνακας με τις κοντινές ημερομηνίες και οι ζώνες ώρας, μαζί με τη διαθεσιμότητα που υπάρχει – πράσινο για πολλά διαθέσιμα ραντεβού, κίτρινο για αρκετά, πορτοκαλί για λίγα και γκρι για μη διαθέσιμα ραντεβού.

Αφού επιλέξετε ποια ζώνη ώρας σας εξυπηρετεί, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για το δεύτερο ραντεβού: Πρώτα εμβολιαστικό κέντρο, μετά ημερομηνία και τέλος ζώνη ώρας. Ασφαλώς, στο δεύτερο ραντεβού το σύστημα δεν σας επιτρέπει να επιλέξετε ημερομηνίες, πέρα από την ενδεδειγμένη απόσταση μεταξύ των δύο δόσεων. Γκάγκα

Όταν επιλέξετε τα στοιχεία και των δύο ραντεβού, στην οθόνη εμφανίζονται όλα τα στοιχεία και των δύο ραντεβού για τελικό έλεγχο και επιβεβαίωση. Τα επιβεβαιώνετε οριστικά και εμφανίζεται η σελίδα επιτυχούς ολοκλήρωσης, με τα στοιχεία των ραντεβού, τον κωδικό εμβολιασμού και ένα QR code.

Αυτή τη σελίδα, την εκτυπώνετε ή σημειώνετε τον κωδικό εμβολιασμού. Με αυτό τον κωδικό και την ταυτότητά σας, πηγαίνετε στο ραντεβού και εμβολιάζεσθε.

Πώς αλλάζουμε ραντεβού

Το ραντεβού, το αλλάζουμε όπως το κλείσαμε – φαρμακείο ή ΚΕΠ και emvolio.gov.gr.

Φαρμακεία και ΚΕΠ

Μεταβαίνοντας σε ένα φαρμακείο, μπορεί κανείς να κλείσει το ραντεβού για το εμβόλιο. Το ίδιο ισχύει και με τα ΚΕΠ. Οι πολίτες πρέπει να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ και την αστυνομική τους ταυτότητα. Έπειτα, με τον κωδικό που λαμβάνουν, πηγαίνουν με αυτόν τον κωδικό και την ταυτότητά τους στο εμβολιαστικό κέντρο.

Τα εμβόλια

Την ημέρα του ραντεβού, ο πολίτης αρχικά θα πρέπει να φτάσει στο Εμβολιαστικό Κέντρο ένα τέταρτο πριν από το ραντεβού του και καλό θα ήταν να έχει μαζί την Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή άλλο επίσημο έγγραφο, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ταυτοποίηση των στοιχείων του.

Διαθέσιμα είναι τα σκευάσματα των Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson, AstraZeneca (όχι σε άτομα κάτω των 60 ετών).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments