Πολιτική

Σίμος Κεδίκογλου: Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Σίμος Κεδίκογλου: Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Σίμος Κεδίκογλου: Το who is who του νέου Υφυπουργού.

Πριν από λίγα λεπτά ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου. Ένα από τα νέα πρόσωπα είναι και ο Σίμος Κεδίκογλου που αναλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική.

Σίμος Κεδίκογλου: Το who is who

Ο Σίμος Κεδίκογλου γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1963 στην Αθήνα και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Γκούπκινα της Μόσχας και στο Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμών στο Παρίσι. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα εξελέγη βουλευτής Ευβοίας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 2004, του 2007 και του 2009.

Έχει διατελέσει πολιτικός, κοινοβουλευτικός και διπλωματικός συντάκτης στις εφημερίδες “ΚΑθΗΜΕΡΙΝΗ”, “ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ”, “ΑΠΟΦΑΣΗ” και “ΧΩΡΑ”. Παράλληλα παρουσίασε και συμμετείχε σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Υπήρξε για σειρά ετών συνεργάτης της εκπομπής World Report του CNN International, ενώ συνεργάστηκε σε εκπομπές επικαιρότητας και στην εκπομπή “Q&A” του CNN, στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Από πολιτικό τζάκι

Είναι γιος του Βασίλη Κεδίκογλου, πρώην βουλευτή και υπουργού του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ). Θείος του είναι ο Άγγελος Κεδίκογλου, απόστρατος αντιστράτηγος του Στρατού στα Τεθωρακισμένα. Πρώτος εξάδελφός του είναι ο πρώην βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ, Σίμος Α. Κεδίκογλου.

Έχει χρηματίσει το 2004, αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, τομεάρχης Ανάπτυξης από το 2008 έως το 2009 και από το 2011 και υπεύθυνος τομέα Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Από τις 5 Ιουλίου 2012 συμμετείχε στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, ως υφυπουργός στον Πρωθυπουργό με καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου. Απομακρύνθηκε και από τις δύο αυτές θέσεις στον ανασχηματισμό της 10ης Ιουνίου 2014.

Τον Ιούνιο του 2013, μετά την ανακοίνωση για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, η ΕΣΗΕΑ κάλεσε τον Κεδίκογλου να παραδώσει την δημοσιογραφική του ταυτότητα και να παραιτηθεί από μέλος της ΕΣΗΕΑ, αλλιώς το Δ.Σ. θα προχωρήσει στη διαδικασία διαγραφής του από το Σωματείο. Εκείνος αρνήθηκε και τελικά διαγράφηκε από το πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Άσκησε έφεση και διαγράφηκε με απόφαση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου που δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2014. Λίγο αργότερα διαγράφηκε επίσης από τον ΕΔΟΕΑΠ. Ο υφυπουργός προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, που έκρινε τη διαγραφή του από την ΕΣΗΕΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ παράνομη

Το 2019 ορίστηκε αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (PABSEC), επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και μέλος της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων.

Προσωπική ζωή

Ο Κεδίκογλου είχε ένα σύντομο γάμο το 1999 με την Τζίνα Αλιμόνου. Στις 28 Ιουνίου του 2018, νυμφεύθηκε την Ελισάβετ Κατσαμάκη, φωτογράφο και πρώην μοντέλο, και στις 12 Δεκεμβρίου του ίδιου χρόνου, απέκτησαν ένα γιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments