Ελλάδα

Σωτήρης Τσιόδρας: Χειροθετήθηκε Άρχων Οφφικιάλιος

Σωτήρης Τσιόδρας: Χειροθετήθηκε Άρχων Οφφικιάλιος
Σωτήρης Τσιόδρας: Η χειροθέτηση με το ειδικό παράσημο έγινε την παραμονή της εορτής της Ινδίκτου.

«Αρχων Οφφικιάλιος» χειροθετήθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το απόγευμα της Τρίτης. Πρόκειται για τιμητικό εκκλησιαστικό τίτλο που απονέμεται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε προσωπικότητες που με το έργο τους βοηθούν την Εκκλησία και την κοινωνία. Η χειροθέτηση με το ειδικό παράσημο έγινε την παραμονή της εορτής της Ινδίκτου, μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού στην Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή στο Φανάρι.

Σωτήρης Τσιόδρας: Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη χειροθέτησή του

Σωτήρης Τσιόδρας Σωτήρης Τσιόδρας

Σωτήρης Τσιόδρας: Λίγα λόγια για αυτόν

Ο Σωτήρης Τσιόδρας είναι Έλληνας ιατρός παθολόγος με ειδικότητα ειδικού λοιμωξιολόγου. Αποφοίτησε το 1984 από το 15ο Λύκειο Αθηνών με γενικό βαθμό 19 7/13 και εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το έτος 1986 μετεγγράφη στην αντίστοιχη σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με γενικό βαθμό μαθημάτων από τα Ιωάννινα: 8,96. Τον Μάρτιο του 1991 έγινε κάτοχος πτυχίου των Αθηνών με βαθμό: «ΑΡΙΣΤΑ», παράλληλα το ίδιο έτος έλαβε Άδεια Ασκήσεως Ιατρικού Επαγγέλματος από τη Νομαρχία Αθηνών.

Ξεκίνησε την κλινική του εκπαίδευση και απόκτηση κλινικής εμπειρίας κατά τη διάρκεια της θητείας του στο 401 ΓΣΝΑ (1992-1993). Εκεί είχε την δυνατότητα να εκπαιδευθεί στη Γενική Παθολογία και αφετέρου να έρθει σε επαφή με μια σειρά από ενδιαφέροντες ρευματολογικούς ασθενείς, ιδιαίτερα ασθενείς πάσχοντες από χρόνιες νεανικές αρθρίτιδες καθώς και από οροαρνητικές σπονδυλοαρθροπάθειες.

  • Τον Νοέμβριο του 2000 λαμβάνει τίτλο ειδικότητας Λοιμωξιολογίας ΗΠΑ. (American Board of Infectious Diseases), μετά από επιτυχή συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Εσωτερικής Παθολογίας (American Board of Internal Medicine) για την απόκτηση τίτλου Ειδικότητας Λοιμωξιολογίας.
  • Στο διάστημα 1999-2001 λαμβάνει μέρος σε πρόγραμμα εκπαίδευσης στην κλινική έρευνα (clinical investigate training program)στα Πανεπιστήμια Harvard και MIT (Massachusetts Institute of Technology),Boston,MA.
  • Τον Ιούνιο του 2001,αποκτά Μεταπτυχιακό δίπλωμα, Masters degree στις Ιατρικές Επιστήμες .Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Harvard (Harvard Medical School),Βοστώνη, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Επίσης κατά τα 1994-2001 λαμβάνει Πιστοποίηση στην Καρδιοαναπνευστική αναζοωγόνηση (Advanced Cardiac Life Support ACLS) ανά διετία κατά την διάρκεια μετεκπαιδεύσεως στις ΗΠΑ (3 φορές.
  • Το 2012 λαμβάνει Τίτλο Ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας ΗΠΑ (AmericanBoardsofInternalMedicine) μετά από εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Εσωτερικής Παθολογίας για τη συνέχιση διατήρησης(recertification)τίτλου Ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας.
  • Και το ίδιο έτος λαμβάνει τίτλο εξειδίκευσης λοιμωξιολογίας ΗΠΑ. (American Board of Internal Medicine μετά από την επιτυχή του συμμετοχή στις Εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Εσωτερικής Παθολογίας(American Board of Internal Medicine) για τη συνέχιση διατήρηση(recertification) του τίτλου Ειδικότητας Λοιμωξιολογίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments