Ελλάδα

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Λήγει η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Λήγει η προθεσμία για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς
Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Λήγει σήμερα η προθεσμία που είχαν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

Σε εφαρμογή τίθεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός στους υγειονομικούς, καθώς λήγει σήμερα η προθεσμία των γιατρών να εμβολιαστούν. Τα συνολικά νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι 3.628 , εκ των οποίων 901 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 373 νέα κρούσματα. Σταθερά στο «κόκκινο» για πολλοστή μέρα στη σειρά βρίσκεται η Κρήτη, με το Ηράκλειο να «δίνει» 90 κρούσματα, τα Χανιά 48 και το Ρέθυμνο 28.

Πιο συγκεκριμένα, όσοι δεν δηλώσουν ότι έχουν εμβολιαστεί, βάσει του νόμου, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, θα οφείλουν να επιστρέψουν τον μισθό τους, ενώ κανείς δεν τους εγγυάται πως όταν επιστρέψουν θα παραμείνουν στην ίδια θέση. Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Υποχρεωτικός εμβολιασμός:  Ενεργοποιείται η πλατφόρμα επικουρικού προσωπικού για τα νοσοκομεία

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως την Τετάρτη, 1η Σεπτεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί και η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Ο κ. Κοντοζαμάνης, απηύθυνε ύστατη έκκληση στους επαγγελματίες υγείας να εμβολιαστούν, έστω και τώρα, «ως μια πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία», τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σαφής και θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα μετά την 1η Σεπτεμβρίου, που είναι και η τελευταία μέρα που ένας υγειονομικός θα μπορεί να εμβολιαστεί -αφορά την εφαρμογή του μέτρου, διότι μπορεί κάποιος να εμβολιαστεί και αργότερα. Ο νόμος προβλέπει αναστολή καθηκόντων για όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου και θα εφαρμοστεί στο ακέραιο, είπε ο κ. Κοντοζαμάνης.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός:  Αυξάνεται η πίεση στις ΜΕΘ

Την πρωτόγνωρη για μήνα Αύγουστο πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σχολίασε ο κ. Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», μιλώντας στο MEGA.

«Εδώ και 15 ημέρες είπα ότι ξυπνάει ο εφιάλτης του 3ου και 4ου κύματος. Η διασπορά του ιού είναι τεράστια και η πίεση στο ΕΣΥ είναι πολύ μεγάλη. Σήμερα όλες οι κλίνες ΜΕΘ στο Παπανικολάου είναι καλυμένες. Τα περιστατικά με τη Δέλτα παρουσιάζουν πολύ γρήγορη επιδείνωση.

Κανείς αυτή την στιγμή στη ΜΕΘ δεν είναι εμβολιασμένος, είναι όλοι ανεμβολίαστοι. Οι υγειονομικές ανάγκες είναι πολύ άσχημες, γιατί δεν μπήκαμε ακόμα στα δύσκολα. Πέρυσι αυτή την εποχή δεν είχαμε πίεση στο σύστημα υγείας. Πέρυσι δεν είχαμε το όπλο στα χέρια μας και αυτό είναι το κρίμα», ανέφερε αρχικά ο κ. Καπραβέλος.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός:  Τα τέσσερα μέρη του σχεδίου ετοιμότητας του ΕΣΥ

Πρόθεση του κυβερνητικού επιτελείου είναι αφενός να μην υπάρξει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων, αφετέρου να μην σταματήσει η εξυπηρέτηση όλων των περιστατικών. Για τον λόγο αυτό τέσσερα είναι τα βασικά μέρη του σχεδίου ετοιμότητας.

  • Πρώτον να βρίσκονται όλοι οι υγειονομικοί στις επάλξεις. Και για τον λόγο αυτό, ανακλήθηκαν οι άδειες των αδειών των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία από 1η Σεπτεμβρίου. Η πράξη αυτή θεωρήθηκε από πολλούς εμβολιασμένους υγειονομικούς άδικη, ωστόσο το κενό που θα υπάρξει από όσους φύγουν θα πρέπει να καλυφθεί άμεσα.
  • Δεύτερον το προσωπικό που θα αποχωρήσει –κυρίως από τα περιφερειακά νοσοκομεία – και δεν θα είναι εφικτό να καλυφθεί εσωτερικά, θα αντικατασταθεί μέσω προσλήψεων επικουρικού προσωπικού. Η πρόσληψη προσωπικού θα γίνει μέσω μίας νέας πλατφόρμας, προκειμένου να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ενώ έχει ξεκινήσει από το υπουργείο Εσωτερικών και η δημιουργία μιας ακόμη πλατφόρμας στην οποία θα καταγράφονται σε real time όσοι υγειονομικοί έχουν εμβολιαστεί, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί αλλά και όσοι ξεκίνησαν τώρα με την πρώτη δόση.
  • Τρίτον έτοιμο είναι και το επιχειρησιακό σχέδιο για μετακινήσεις προσωπικού και κυρίως νοσηλευτών από τον έναν τομέα σε άλλο, αλλά και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά.
  • Τέταρτον την ώρα που θα γίνονται όλες αυτές οι ανακατατάξεις, θα υπάρχει έτοιμο στο συρτάρι και το σχέδιο για αύξηση των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία που δέχονται καθημερινά μεγάλο αριθμό περιστατικών covid και σε περίπτωση που χρειαστεί θα τεθεί αμέσως σε λειτουργία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments