Πολιτική

Πλεύρης: Ζητώ συγγνώμη από τον Εβραϊκό λαό

Πλεύρης: Ζητώ συγγνώμη από τον Εβραϊκό λαό
Πλεύρης: Ο νέος υπουργός Υγείας τονίζει ότι είναι αντίθετος στον αντισημιτισμό και ζητά συγγνώμη προς τον Εβραϊκό λαό.

Μετά τον ανασχηματισμό, ο Θάνος Πλεύρης είναι ο νέος υπουργός Υγείας. Νωρίτερα, ο κ. Πλεύρης ζήτησε συγγνώμη από τον Εβραϊκό λαό και ανέφερε πως διαφωνεί με τις θέσεις που έχει διατυπώσει κατά καιρούς ο πατέρας του κ. Κωνσταντίνος Πλεύρης.

Πιο συγκεκριμένα, συγγνώμη ζήτησε ο Θάνος Πλεύρης από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας μετά την ανακοίνωση με την οποία στηλίτευε παλαιότερες δηλώσεις του νυν υπουργού Υγείας για το Άουσβιτς κατηγορώντας τον για αντισημιτισμό.

“Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος “

Ο Θάνος Πλεύρης τονίζει πως σέβεται τα θύματα του Ολοκαυτώματος και είναι αντίθετος με κάθε μορφή αντισημιτισμού, ενώ επισημαίνει ότι οι δηλώσεις του αυτές έγιναν από την πλευρά του ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα του Κωνσταντίνου Πλεύρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη έχει ως εξής:

«Ο σεβασμός μου στα θύματα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων είναι απόλυτος και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Το έχω δείξει με πολλές δημόσιες τοποθετήσεις μου με τρόπου που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Οι ενστάσεις του ΚΙΣ στο πρόσωπό μου λόγω της αγόρευσής μου ως δικηγόρου υπεράσπισης του πατέρα μου, με το οποίο διαφωνώ πλήρως είναι κατανοητές. Ουδέποτε, πάντως, θέλησα να προσβάλω τον εβραϊκό λαό και ζητώ συγνώμη εάν το έπραξα. Είμαι βέβαιος ότι με τη δράση μου ως υπουργός Υγείας θα άρω και την παραμικρή επιφύλαξη σε όσους αμφισβητούν τον σεβασμό μου στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων και θα διαπιστώσουν ότι σε καμία περίπτωση δεν διέπομαι από αντισημιτικά αισθήματα».

Η ερώτηση Κούλογλου στον Μαργαρίτη Σχοινά για τον Θάνο Πλεύρη

Ερώτηση έκανε ο κ. Κούλογλου προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, που είναι επιφορτισμένος με το χαρτοφυλάκιο «Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής», το οποίο στις αρμοδιότητές του ρητώς περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την «ανάληψη ηγετικού ρόλου στη μάχη της Επιτροπής κατά του αντισημιτισμού» και τον «συντονισμό εργασιών με αντικείμενο την ένταξη και την οικοδόμηση μιας πραγματικής Ένωσης ισότητας και διαφορετικότητας».

Ο ευρωβουλευτής, Στ. Κούλογλου, στην ερώτησή του σημειώνει ότι «το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο εκφράζει την ανησυχία του και καλεί το νέο υπουργό να καταδικάσει τη μισαλλοδοξία, τον αντισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος, να ζητήσει συγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τις δηλώσεις που έχει κάνει το 2009, αναφερόμενος στο Στρατόπεδο του Άουσβιτς: ‘Δεν μπορεί δηλαδή κάποιος να πιστεύει και να θέλει να πιστεύει ότι ‘θέλω να εξοντώσω κάποιον;’».

Υπενθυμίζει ακόμη ότι «ανάμεσα σε άλλες ακραίες δηλώσεις του, έχει αναφέρει για τους πρόσφυγες: ‘Η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται […] αν δεν υπάρχουν νεκροί […] Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ’».

Ο κ. Κούλογλου ρωτά την Επιτροπή εάν συνάδει με τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής και τις αξίες της ΕΕ η επιλογή του κ. Πλεύρη για τη θέση του Υπουργού Υγείας και εάν έχει την πρόθεση να ζητήσει εγγυήσεις από την ελληνική κυβέρνηση για την τήρηση των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments