Πολιτική

Χάρης Καστανίδης: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Χάρης Καστανίδης: Υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ
Χάρης Καστανίδης: Πρόκειται για τον τέταρτο βουλευτή που δηλώνει επίσημα την πρόθεσή του μετά την κα Γεννηματά, τον κο Λοβέρδο και τον κο Ανδρουλάκη.

Υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής έθεσε ο Χάρης Καστανίδης.

Στην δήλωση που διένειμε το πρωί της Τετάρτης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης γίνεται ο τέταρτος που δηλώνει επίσημα την πρόθεσή του μετά τη Φώφη Γεννηματά, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Χάρης Καστανίδης: Όλη η δήλωση του

Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους. Και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη.

Στην πατρίδα μας, τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα, τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ.

Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών. ΚΙΝΑΛ

Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες.

Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών.

Χάρης Καστανίδης: Η ζωή του

Ο Χάρης Καστανίδης (Θεσσαλονίκη, 1956) είναι Έλληνας βουλευτής που διετέλεσε Υπουργός Εσωτερικών και Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Γεωργίου Παπανδρέου. Στις εκλογές του 2019 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Ο Χάρης Καστανίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956. Είναι Πόντιος στην καταγωγή. Ο πατέρας του, Γεώργιος Καστανίδης, ήταν βουλευτής της Ένωσης Κέντρου στο νομό Κοζάνης, και ήταν από τους πιο μαχητικούς υποστηρικτές του Ανδρέα Παπανδρέου στις συγκρούσεις με την συντηρητική πτέρυγα των Κεντρώων. Έχει σπουδάσει νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στο ποινικό δίκαιο. Χάρης Καστανίδης

Είναι παντρεμένος με την Ελισάβετ Συμεωνίδου, με την οποία απέκτησε 2 παιδιά.

Έχει εκδόσει δύο βιβλία: «Η περιπέτεια της πολιτικής» και «Κρίση και μεταρρύθμιση του πολιτικού συστήματος».

Στις 12 Φεβρουαρίου 2012 διαγράφηκε από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. και στις 14 Μαρτίου 2012 ανακοίνωσε με τη Λούκα Κατσέλη την ίδρυση του κόμματος «Κοινωνική Συμφωνία».

Στις 7 Ιανουαρίου 2015 εντάχθηκε στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Χάρης Καστανίδης: Πολιτική σταδιοδρομία

Έχει διατελέσει:

  • Υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1985-1986,
  • Υφυπουργός Παιδείας στην κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου το 1988-1989,
  • Υφυπουργός Εσωτερικών το 1994-1996 στην τελευταία κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου,
  • Υπουργός Μεταφορών στην πρώτη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη από τον Ιανουάριο του 1996 έως το Σεπτέμβριο του 1997,
  • κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Σημίτη
  • Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης από τον Ιούλιο του 2003 ως τον Μάρτιο του 2004
  • Υπουργός Δικαιοσύνης από τον Οκτώβριο του 2009 ως τον Ιούνιο του 2011
  • Υπουργός Εσωτερικών από τον Ιούνη ως τον Νοέμβρη 2011

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments