Ελλάδα

Όταν η Αθήνα φιλοξένησε τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ

Όταν η Αθήνα φιλοξένησε τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ
Αθήνα: Ο φωτογράφος Κλεισθένης Δασκαλάκος είχε φωτογραφίσει μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, σε κλικς που άφησαν εποχή.

Η Ελλάδα υπήρξε διαχρονικά πόλος έλξης για εμβληματικούς σταρ του Χόλιγουντ, οι οποίοι πέρασαν από τη χώρα μας είτε για διακοπές είτε για επαγγελματικούς λόγους. Ο φωτογράφος των διασήμων Κλεισθένης Δασκαλάκος είχε φωτογραφίσει πολλούς σταρ τόσο Έλληνες όσο και από το εξωτερικό. Στο προφίλ που είναι αφιερωμένο στη δουλειά του στο instagram δημοσιεύτηκαν τις τελευταίες ημέρες μια σειρά από μοναδικές φωτογραφίες μεγάλων σταρ του Χόλιγουντ, που βρέθηκαν κάποτε στην Ελλάδα, με τα περισσότερα κλικς να είναι από επισκέψεις τους στην Αθήνα.

Αθήνα: Οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ φωτογραφίζονται στην ελληνική πρωτεύουσα

Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει την Sophia Loren το 1956 την περίοδο που γινόταν στην Υδρα τα γυρισματα της ταινίας Το παιδί και το δελφίνι. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι στην Αθήνα.

Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει τον Frank Sinatra το 1962 στους δρόμους της Αθήνας.

Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει τον Marlon Brando στην Ακρόπολη το 1958.

Ο Κλεισθένης φωτογραφίζει τον Kirk Douglas στις 10 Νοεμβρίου του 1964 κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής του στη χώρα μας.

Ποιος ήταν ο Κλεισθένης Δασκαλάκος

Ο «φωτογράφος της Αλίκης», όπως ήταν γνωστός, άφησε την τελευταία του πνοή το 2008. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του είχε αποσυρθεί καθώς είχε προσβληθεί από τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Ο Κλεισθένης Δασκαλάκος μέσα από 1,2 εκατ. καρέ κατέγραψε την Ελλάδα από τη δεκαετία του ΄50. Πολιτικοί, άνθρωποι της τέχνης, καθημερινές σκηνές, ακόμη και διαφημίσεις έγιναν στόχος του φακού του. Πίσω του έχει αφήσει ένα σπουδαίο αρχείο, το οποίο συνεχίζει μέχρι σήμερα χαρίζει μνήμες άλλων εποχών, μέσω φωτογραφικών κλικς που άφησαν εποχή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments