Πολιτική

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Κόντρα Τσίπρα – Κυβέρνησης

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Κόντρα Τσίπρα – Κυβέρνησης
Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας για το νέο νόμο, ενώ ο κ. Οικονόμου απάντησε στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σφοδρή κριτική εξαπέλυσε στην Κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. H κριτική αυτή απαντήθηκε άμεσα και έντονα από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ “προχώρησε σε ακόμα ένα ντελίριο ψεμάτων”.

Πιο συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την έναρξη της ομιλίας του για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο τόνισε ότι «Σήμερα η Βουλή καλείται να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που συνιστά ύβρη στις σημερινές και τις επόμενες γενιές Ελληνίδων και Ελλήνων».

“Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να είναι τόσο αμετροεπής; “

Μίλησε για «άλλη μία βαθιά αντικοινωνική πράξη μιας κυβέρνησης και ενός πρωθυπουργού που σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν ξέρουν πού πατούν και πού βρίσκονται και το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υλοποιούν ένα πολιτικό σχέδιο εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος και της κοινωνικής πλειοψηφίας».

«Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να είναι τόσο αμετροεπής; Τόσο αλαζόνας; Τόσο ανίκανος να συνειδητοποιήσει την ανάγκη τούτες τις ώρες να σταματήσει να συμπεριφέρεται σα να απευθύνεται σε ανόητους, σε αδαείς σε πολίτες που δεν καταλαβαίνουν;», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ειδικότερα, είπε ότι πριν μια εβδομάδα από τη Βουλή, για τις πυρκαγιές ο πρωθυπουργός «μας είπε ότι όλα τα έκανε τέλεια και μας επιτέθηκε και από πάνω».

«Την ίδια στιγμή είχε δίπλα του όλους εκείνους που υποκριτικά υποστήριζε, ενώ τους είχε προγραμμένους», «ενώ παζάρευε την αντικατάστασή τους και την ίδια στιγμή εξυμνούσε το έργο τους», πρόσθεσε.

Τι απάντησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Την έντονη αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου προκάλεσε η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή Αλέξη Τσίπρα.

«Την ημέρα που ο Ελληνισμός θρηνεί τον Μίκη Θεοδωράκη -έναν άνθρωπο που με τη ζωή, τις υπερβάσεις και την στάση του υπηρέτησε την εθνική ενότητα κι ομοψυχία- ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε ένα ακόμη ντελίριο ψεμάτων, διχαστικών μηνυμάτων και άθλιων προσωπικών επιθέσεων» τόνισε ο κ. Οικονόμου για να προσθέσει.

«Προφανώς είχε ετοιμάσει την ομιλία του πριν ανακοινωθεί η απώλεια του μεγάλου Έλληνα. Το γεγονός όμως ότι επέλεξε να την εκφωνήσει αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, πόσο κατώτερος είναι των απαιτήσεων του θεσμικού του ρόλου. Ειδικά τη σημερινή ημέρα, η σύγκριση είναι συντριπτική εις βάρος του. Είναι εκτός τόπου, εκτός θέματος. Και το κυριότερο εκτός εποχής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments